burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Pita baklava sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

500 g tankih kora

Fil:

3 jaja

2 šolje šećera

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1 mala pavlaka od 20% m.m.

1 šolja ulja

oko 1 kg smrznutih višanja

Sirup:

1,5 šolja šećera

1,5 šolja vode

sok od 1 limuna

Pita baklava sa višnjama

Koraci pripreme

Kore podeliti na 2 dela.

Prvu polovinu kora ređati jednu na drugu i svaku premazati sa filom.

Fil:
Umutiti 3 jaja sa 2 šolje šećera i u to umešati 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer, 1 malu pavlaku i 1 šolju ulja.

Poređati višnje koje ste ocedili od soka i nastaviti sa drugom polovinom kora koje se isto premazuju pojedinačno sa prethodnim filom.

Napravljenu baklavu iseći i peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Pečenu baklavu preliti mlakim sirupom.

Sirup:
Oko 5 minuta kuvati 1.5 šolju šećera sa 1.5 šoljom vode i sokom od 1 limuna.

Naši proizvodi

Pita baklava sa višnjama

Koraci pripreme

Kore podeliti na 2 dela.

Prvu polovinu kora ređati jednu na drugu i svaku premazati sa filom.

Fil:
Umutiti 3 jaja sa 2 šolje šećera i u to umešati 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer, 1 malu pavlaku i 1 šolju ulja.

Poređati višnje koje ste ocedili od soka i nastaviti sa drugom polovinom kora koje se isto premazuju pojedinačno sa prethodnim filom.

Napravljenu baklavu iseći i peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Pečenu baklavu preliti mlakim sirupom.

Sirup:
Oko 5 minuta kuvati 1.5 šolju šećera sa 1.5 šoljom vode i sokom od 1 limuna.

Autor

Ivanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept