0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g tankih kora
3 jaja
2 šolje šećera
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 mala pavlaka od 20% m.m.
1 šolja ulja
oko 1 kg smrznutih višanja
1,5 šolja šećera
1,5 šolja vode
sok od 1 limuna
Kore podeliti na 2 dela.
Prvu polovinu kora ređati jednu na drugu i svaku premazati sa filom.
Fil:
Umutiti 3 jaja sa 2 šolje šećera i u to umešati 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer, 1 malu pavlaku i 1 šolju ulja.
Poređati višnje koje ste ocedili od soka i nastaviti sa drugom polovinom kora koje se isto premazuju pojedinačno sa prethodnim filom.
Napravljenu baklavu iseći i peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Pečenu baklavu preliti mlakim sirupom.
Sirup:
Oko 5 minuta kuvati 1.5 šolju šećera sa 1.5 šoljom vode i sokom od 1 limuna.
Kore podeliti na 2 dela.
Prvu polovinu kora ređati jednu na drugu i svaku premazati sa filom.
Fil:
Umutiti 3 jaja sa 2 šolje šećera i u to umešati 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer, 1 malu pavlaku i 1 šolju ulja.
Poređati višnje koje ste ocedili od soka i nastaviti sa drugom polovinom kora koje se isto premazuju pojedinačno sa prethodnim filom.
Napravljenu baklavu iseći i peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Pečenu baklavu preliti mlakim sirupom.
Sirup:
Oko 5 minuta kuvati 1.5 šolju šećera sa 1.5 šoljom vode i sokom od 1 limuna.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.