0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 C oblande
8 belanaca
400 g šećera
1 C vanilin šećer
200 g seckanih oraha
8 žumanaca
2 jajeta
10 kašika šećera
1 C vanilin šećer
100 g čokolade
250 g margarina ili putera
8 belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati 400 g šećera i 1 C vanilin šećer.
Rasporediti C oblande i na njih rasporediti belanca podjednako po sitnijoj strani oblande i sve posuti sa 200 g seckanih oraha.
Svaku pblandu peći u zagrejanoj rerni 15 min na 180 stepeni, da ne potamni.
Fil:
8 žumanaca, 2 jajeta, 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer i 100 g čokolade skuvati na pari (može, a i ne mora, ja nisam, već sam na blagoj vatri kuvala) i ohladiti.
Umutiti 250 g margarina ili putera i u to dodati ohlađen fil.
Filovati kora, 1/2 fila, kora, ostatak fila, kora.
8 belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati 400 g šećera i 1 C vanilin šećer.
Rasporediti C oblande i na njih rasporediti belanca podjednako po sitnijoj strani oblande i sve posuti sa 200 g seckanih oraha.
Svaku pblandu peći u zagrejanoj rerni 15 min na 180 stepeni, da ne potamni.
Fil:
8 žumanaca, 2 jajeta, 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer i 100 g čokolade skuvati na pari (može, a i ne mora, ja nisam, već sam na blagoj vatri kuvala) i ohladiti.
Umutiti 250 g margarina ili putera i u to dodati ohlađen fil.
Filovati kora, 1/2 fila, kora, ostatak fila, kora.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.