burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Panakote sa jagodama i banana

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1/2 kesice C želatina

1 banana

200 ml slatke pavlake

200 ml mleka

50 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

500 g jagoda

80 g šećera

Panakote sa jagodama i banana

Koraci pripreme

U pola želatina dodati 30 g vode i promešati i ostaviti da odstoji.

Bananu blendirati, ja sam štapnim mikserom.

Šerpicu napuniti slatkom pavlakom, mlekom, 50 g šećerom, zagrejati, ali ne dopustiti da proključa. Dodati pasiranu bananu i promešati, smesi dodati i otopljeni želatin pa sve promešati.

Pipremiti čaše i jednu manju tepsiju, ova smesa je za 4 panakote, tako da u svaki ugao tepsije postaviti času pod nagibom. Nagib da bude takav da bude pola banana dela, pola jagoda.

Sipati u sve četiri čaše deo sa bananom i staviti u frižider na hladjenje na jedno 3h.

Jagode sitno iseći i steviti u šerpicu, dodati 80g šećer, vanilin šećer i 30 gr vode. Kuvati 5minuta.

Štapnim mikserom ispasirati i jagode.

Proverimo da li se smesa od banane lepo stegla, uzimamo čaše i sada ih normalnmo ispravljamo i punimo sa delom od jagoda.

Ostaviti u frižider da se stegne! Mi smo pre degustacije ukrasili sa malo voća.

Naši proizvodi

Panakote sa jagodama i banana

Koraci pripreme

U pola želatina dodati 30 g vode i promešati i ostaviti da odstoji.

Bananu blendirati, ja sam štapnim mikserom.

Šerpicu napuniti slatkom pavlakom, mlekom, 50 g šećerom, zagrejati, ali ne dopustiti da proključa. Dodati pasiranu bananu i promešati, smesi dodati i otopljeni želatin pa sve promešati.

Pipremiti čaše i jednu manju tepsiju, ova smesa je za 4 panakote, tako da u svaki ugao tepsije postaviti času pod nagibom. Nagib da bude takav da bude pola banana dela, pola jagoda.

Sipati u sve četiri čaše deo sa bananom i staviti u frižider na hladjenje na jedno 3h.

Jagode sitno iseći i steviti u šerpicu, dodati 80g šećer, vanilin šećer i 30 gr vode. Kuvati 5minuta.

Štapnim mikserom ispasirati i jagode.

Proverimo da li se smesa od banane lepo stegla, uzimamo čaše i sada ih normalnmo ispravljamo i punimo sa delom od jagoda.

Ostaviti u frižider da se stegne! Mi smo pre degustacije ukrasili sa malo voća.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept