burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Panakota tart sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Kora

300 g Mleveni orasi

100 kg Puter

70 g Eritritol u prahu

Nadev od jagoda

200 g Jagode

1/2 kesica C Želatin

100 ml Voda

par kapi malo Aroma vanile

Panakota nadev

500 ml Mleko punomasno

1/2 čaša Kiselo mleko

1,5 kesica C Želatin

50 g Eritritol u prahu

Dekoracija

5-6 komad Jagode

5-6 komad Sveža nana (listići)

5 g Suva jagoda

Panakota tart sa jagodama

Osvežavajući kolač sa jagodama i orasima

Koraci pripreme

Priprema mleka

Priprema mleka počinje noć ranije. Zagrejati mleko da bude toplo, ali da ne ključa, pa ubaciti pola čaše kiselog mleka. Razmutiti i ostaviti ga da se ohladi, staviti u frižider. Sutradan će biti spremno za spremanje nadeva poput panakote.

Kora

Mlevene orahe rasporediti ravnomerno u najvećem plehu i tostirati u rerni na 180°C par minuta, koliko da dobiju boju, pazeći da ne izgore. Dok su još topli, umešati puter i eritritol u prahu, ujednačiti smesu i onda je dobro utisnuti u kalup. Ostaviti u frižider da se stegne.

Nadev od jagoda

Jagode za nadev ispasirati viljuškom.

Pola kesice želatina preliti sa malo vode, da ogrezne, a nakon što nabubri, preliti sa 100 ml vruće vode i razmutiti dok se želatin ne rastopi. Dodati pasirane jagode i par kapi arome vanile.

Preliti nadev od jagoda preko kore i staviti u frižider.

Panakota nadev

Ostatak želatina preliti sa malo zakiseljenog mleka, sačekati da nabubri, pa zagrejati dok se želatin ne rastopi. Takođe paziti da ne proključa. Nakon što se rastopi, dodati eritritol u prahu, pa sve zajedno umešati u zakiseljeno mleko.

Preliti preko nadeva od jagoda, koji se sad već dovoljno stegao. Vratiti sve u frižider i ostaviti da se stegne.

Dekorisanje

Kada bude spreman za posluživanje naseći nekoliko jagoda na listiće, dekorisati u obliku cveta/zvezde. Dodati par listića nane.

Nekoliko suvih jagoda samleti u mlinu za kafu i posuti po kolaču.

Naši proizvodi

Panakota tart sa jagodama

Osvežavajući kolač sa jagodama i orasima

Koraci pripreme

Priprema mleka

Priprema mleka počinje noć ranije. Zagrejati mleko da bude toplo, ali da ne ključa, pa ubaciti pola čaše kiselog mleka. Razmutiti i ostaviti ga da se ohladi, staviti u frižider. Sutradan će biti spremno za spremanje nadeva poput panakote.

Kora

Mlevene orahe rasporediti ravnomerno u najvećem plehu i tostirati u rerni na 180°C par minuta, koliko da dobiju boju, pazeći da ne izgore. Dok su još topli, umešati puter i eritritol u prahu, ujednačiti smesu i onda je dobro utisnuti u kalup. Ostaviti u frižider da se stegne.

Nadev od jagoda

Jagode za nadev ispasirati viljuškom.

Pola kesice želatina preliti sa malo vode, da ogrezne, a nakon što nabubri, preliti sa 100 ml vruće vode i razmutiti dok se želatin ne rastopi. Dodati pasirane jagode i par kapi arome vanile.

Preliti nadev od jagoda preko kore i staviti u frižider.

Panakota nadev

Ostatak želatina preliti sa malo zakiseljenog mleka, sačekati da nabubri, pa zagrejati dok se želatin ne rastopi. Takođe paziti da ne proključa. Nakon što se rastopi, dodati eritritol u prahu, pa sve zajedno umešati u zakiseljeno mleko.

Preliti preko nadeva od jagoda, koji se sad već dovoljno stegao. Vratiti sve u frižider i ostaviti da se stegne.

Dekorisanje

Kada bude spreman za posluživanje naseći nekoliko jagoda na listiće, dekorisati u obliku cveta/zvezde. Dodati par listića nane.

Nekoliko suvih jagoda samleti u mlinu za kafu i posuti po kolaču.

Autor

Vilen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept