0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
8
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
300 g Mleveni orasi
100 kg Puter
70 g Eritritol u prahu
200 g Jagode
100 ml Voda
par kapi malo Aroma vanile
500 ml Mleko punomasno
1/2 čaša Kiselo mleko
50 g Eritritol u prahu
5-6 komad Jagode
5-6 komad Sveža nana (listići)
5 g Suva jagoda
Osvežavajući kolač sa jagodama i orasima
Priprema mleka počinje noć ranije. Zagrejati mleko da bude toplo, ali da ne ključa, pa ubaciti pola čaše kiselog mleka. Razmutiti i ostaviti ga da se ohladi, staviti u frižider. Sutradan će biti spremno za spremanje nadeva poput panakote.
Mlevene orahe rasporediti ravnomerno u najvećem plehu i tostirati u rerni na 180°C par minuta, koliko da dobiju boju, pazeći da ne izgore. Dok su još topli, umešati puter i eritritol u prahu, ujednačiti smesu i onda je dobro utisnuti u kalup. Ostaviti u frižider da se stegne.
Jagode za nadev ispasirati viljuškom.
Pola kesice želatina preliti sa malo vode, da ogrezne, a nakon što nabubri, preliti sa 100 ml vruće vode i razmutiti dok se želatin ne rastopi. Dodati pasirane jagode i par kapi arome vanile.
Preliti nadev od jagoda preko kore i staviti u frižider.
Ostatak želatina preliti sa malo zakiseljenog mleka, sačekati da nabubri, pa zagrejati dok se želatin ne rastopi. Takođe paziti da ne proključa. Nakon što se rastopi, dodati eritritol u prahu, pa sve zajedno umešati u zakiseljeno mleko.
Preliti preko nadeva od jagoda, koji se sad već dovoljno stegao. Vratiti sve u frižider i ostaviti da se stegne.
Kada bude spreman za posluživanje naseći nekoliko jagoda na listiće, dekorisati u obliku cveta/zvezde. Dodati par listića nane.
Nekoliko suvih jagoda samleti u mlinu za kafu i posuti po kolaču.
Osvežavajući kolač sa jagodama i orasima
Priprema mleka počinje noć ranije. Zagrejati mleko da bude toplo, ali da ne ključa, pa ubaciti pola čaše kiselog mleka. Razmutiti i ostaviti ga da se ohladi, staviti u frižider. Sutradan će biti spremno za spremanje nadeva poput panakote.
Mlevene orahe rasporediti ravnomerno u najvećem plehu i tostirati u rerni na 180°C par minuta, koliko da dobiju boju, pazeći da ne izgore. Dok su još topli, umešati puter i eritritol u prahu, ujednačiti smesu i onda je dobro utisnuti u kalup. Ostaviti u frižider da se stegne.
Jagode za nadev ispasirati viljuškom.
Pola kesice želatina preliti sa malo vode, da ogrezne, a nakon što nabubri, preliti sa 100 ml vruće vode i razmutiti dok se želatin ne rastopi. Dodati pasirane jagode i par kapi arome vanile.
Preliti nadev od jagoda preko kore i staviti u frižider.
Ostatak želatina preliti sa malo zakiseljenog mleka, sačekati da nabubri, pa zagrejati dok se želatin ne rastopi. Takođe paziti da ne proključa. Nakon što se rastopi, dodati eritritol u prahu, pa sve zajedno umešati u zakiseljeno mleko.
Preliti preko nadeva od jagoda, koji se sad već dovoljno stegao. Vratiti sve u frižider i ostaviti da se stegne.
Kada bude spreman za posluživanje naseći nekoliko jagoda na listiće, dekorisati u obliku cveta/zvezde. Dodati par listića nane.
Nekoliko suvih jagoda samleti u mlinu za kafu i posuti po kolaču.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.