0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
4 jaja
150 ml vode
150 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 supena kašika C kakao
2 supene kašike mlevenih oraha
200 g šećera
200 g putera
300 g šećera
100 ml mleka
2 supene kašike brašna
1 jaje
Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa pola mere šećera kao i polovinom vode.
Belanca umutite sa ostatkom šećera i vode. Spojite dve smese i dodajte brašno, C kakao, mlevene orahe i C prašak za pecivo.
Lagano promešajte špatulom i preručite u pleh. Pecite na 200C oko pola sata.
Gotovo presecite na dva dela. Pomešajte brašno, mleko i šećer i ostavite da provri, pa sklonite sa šporeta.
Margarin izmiksajte pa mu dodajte ohlađen krem.
Na koru nanesite polovinu krema i ponovite postupak drugom korom.
Ukrasite mlevenim orasima i secite na štangle.
Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa pola mere šećera kao i polovinom vode.
Belanca umutite sa ostatkom šećera i vode. Spojite dve smese i dodajte brašno, C kakao, mlevene orahe i C prašak za pecivo.
Lagano promešajte špatulom i preručite u pleh. Pecite na 200C oko pola sata.
Gotovo presecite na dva dela. Pomešajte brašno, mleko i šećer i ostavite da provri, pa sklonite sa šporeta.
Margarin izmiksajte pa mu dodajte ohlađen krem.
Na koru nanesite polovinu krema i ponovite postupak drugom korom.
Ukrasite mlevenim orasima i secite na štangle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.