0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
1 jaje
150 g šećera
100 ml ulja
200 ml mleka
50 g mlevenih oraha
150 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
125 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
250 ml mleka
250 g mlevenih oraha
mleveni orasi za posipanje po želji
U posudu za mućenje staviti sve odjednom: jaje, šećer, ulje, mleko, brašno, mlevene orahe, C prašak za pecivo , C vanilin šećer i umutiti mikserom.
Pleh trebate podmazati uljem i pobrašniti ili staviti papir za pečenje.
Naliti smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Dok se patišpanj peče skuvati fil na sledeći način:
Margarin otopiti sa čokoladom za kuvanje, dodati mleko i kada provri preliti mlevene orahe.
Fil bude malo redak, ali ne brinite, kada se ohladi stegnuće se.
Na vruć patišpanj naliti vreo fil i pustiti da se ohladi.
Ohlađeni kolač možete posipati mlevenim orasima.
U posudu za mućenje staviti sve odjednom: jaje, šećer, ulje, mleko, brašno, mlevene orahe, C prašak za pecivo , C vanilin šećer i umutiti mikserom.
Pleh trebate podmazati uljem i pobrašniti ili staviti papir za pečenje.
Naliti smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Dok se patišpanj peče skuvati fil na sledeći način:
Margarin otopiti sa čokoladom za kuvanje, dodati mleko i kada provri preliti mlevene orahe.
Fil bude malo redak, ali ne brinite, kada se ohladi stegnuće se.
Na vruć patišpanj naliti vreo fil i pustiti da se ohladi.
Ohlađeni kolač možete posipati mlevenim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.