burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Mrvičasta pita sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Fil

600 g Maline

100 g Šećer

50 g Maslac

1 kašika C Čvrstin

1 kesica C Vanilin šećer

Testo

280 g Brašno

1 Jaja

80 g Šećer

100 g Maslac

1 prstohvat So

1 kesica C Prašak za pecivo

Mrvičasta pita sa malinama

Vočni kolač sa prhkim testom i filom od malina.

Koraci pripreme

1.Priprema fila

Otopiti 100 g šećera u karamel (mešati da ne izgori) - da bude tečan i smeđ.

2.

Dodati u karamel maslac i mešati da se maslac otopi i smesa ujednači.

3.

Dodati maline i kašiku gustina. Mešati i kuvati da se zgusne (desetak minuta).

4.Priprema testa

Umutiti žicom jaje, šećer, prstohvat soli i maslac. Umešati brašno i prašak za pecivo - prvo promešati kašikom pa posle mesiti rukama.

5.

Podeliti testo na dva dela, jedan deo otprilike 3/4 testa, a drugi 1/4. Veći deo testa utisnuti u dno i ivice kalupa prečnika 22 cm dobro podmazanog maslacem.

6.

Preko testa sipati fil, a odozgo namrviti ostatak testa (testo je trošno - mrvičasto pa ga nije moguće razvući u krug ili trake i preneti bez cepanja).

7.Pečenje i služenje

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Vruć kolač posuti vanilin šećerom i ostaviti da se skroz ohladi, pa tek onda seći na parčiće.

Naši proizvodi

Mrvičasta pita sa malinama

Vočni kolač sa prhkim testom i filom od malina.

Koraci pripreme

1.Priprema fila

Otopiti 100 g šećera u karamel (mešati da ne izgori) - da bude tečan i smeđ.

2.

Dodati u karamel maslac i mešati da se maslac otopi i smesa ujednači.

3.

Dodati maline i kašiku gustina. Mešati i kuvati da se zgusne (desetak minuta).

4.Priprema testa

Umutiti žicom jaje, šećer, prstohvat soli i maslac. Umešati brašno i prašak za pecivo - prvo promešati kašikom pa posle mesiti rukama.

5.

Podeliti testo na dva dela, jedan deo otprilike 3/4 testa, a drugi 1/4. Veći deo testa utisnuti u dno i ivice kalupa prečnika 22 cm dobro podmazanog maslacem.

6.

Preko testa sipati fil, a odozgo namrviti ostatak testa (testo je trošno - mrvičasto pa ga nije moguće razvući u krug ili trake i preneti bez cepanja).

7.Pečenje i služenje

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Vruć kolač posuti vanilin šećerom i ostaviti da se skroz ohladi, pa tek onda seći na parčiće.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept