1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
600 g Maline
100 g Šećer
50 g Maslac
280 g Brašno
1 Jaja
80 g Šećer
100 g Maslac
1 prstohvat So
Vočni kolač sa prhkim testom i filom od malina.
Otopiti 100 g šećera u karamel (mešati da ne izgori) - da bude tečan i smeđ.
Dodati u karamel maslac i mešati da se maslac otopi i smesa ujednači.
Dodati maline i kašiku gustina. Mešati i kuvati da se zgusne (desetak minuta).
Umutiti žicom jaje, šećer, prstohvat soli i maslac. Umešati brašno i prašak za pecivo - prvo promešati kašikom pa posle mesiti rukama.
Podeliti testo na dva dela, jedan deo otprilike 3/4 testa, a drugi 1/4. Veći deo testa utisnuti u dno i ivice kalupa prečnika 22 cm dobro podmazanog maslacem.
Preko testa sipati fil, a odozgo namrviti ostatak testa (testo je trošno - mrvičasto pa ga nije moguće razvući u krug ili trake i preneti bez cepanja).
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Vruć kolač posuti vanilin šećerom i ostaviti da se skroz ohladi, pa tek onda seći na parčiće.
Vočni kolač sa prhkim testom i filom od malina.
Otopiti 100 g šećera u karamel (mešati da ne izgori) - da bude tečan i smeđ.
Dodati u karamel maslac i mešati da se maslac otopi i smesa ujednači.
Dodati maline i kašiku gustina. Mešati i kuvati da se zgusne (desetak minuta).
Umutiti žicom jaje, šećer, prstohvat soli i maslac. Umešati brašno i prašak za pecivo - prvo promešati kašikom pa posle mesiti rukama.
Podeliti testo na dva dela, jedan deo otprilike 3/4 testa, a drugi 1/4. Veći deo testa utisnuti u dno i ivice kalupa prečnika 22 cm dobro podmazanog maslacem.
Preko testa sipati fil, a odozgo namrviti ostatak testa (testo je trošno - mrvičasto pa ga nije moguće razvući u krug ili trake i preneti bez cepanja).
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Vruć kolač posuti vanilin šećerom i ostaviti da se skroz ohladi, pa tek onda seći na parčiće.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.