burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija.

Morski kokos

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
.

Sastojci

210 g piškota

600 ml mleka

2 C pudinga sa ukusom kokosa

5 kašika šećera

2 kesice C vanilinog šećera

100 g kokosovog brašna (mrvice)

50 g maslaca (može i ne mora)

Morski kokos

Koraci pripreme

Od 600 ml mleka odvojiti 100 ml i u to razmutiti C puding.

Ostalih 500 ml stavite da provri na umerenoj temperaturi. Dok mleko provri, vi poređajte prvi red piškota u plehu (moj je dimenzija 27×20).

Piškote prehodno umačite u malo mleko ili vode, da kasnije budu mekše.

Čim mleko provri dodajte razmućeni puding i šećer, pa kuvajte uz neprestano mešanje da se lepo zgusne.

Kada se zgusne, sklonite sa ringle i umešajte C kokosovo brašno.

Nastavite sa mešanjem da se sve fino sjedini i da se smesa malo prohladi, pa po želji dodajte maslac.

Nije obavezan jer je fin gust i ovako, ali da fini šmek.

Izlijte preko piškota, pa preko toga poređajte drugi red piškota.

Pravac u friz da se ohladi i brzo je spreman za degustiranje.

Naši proizvodi

Morski kokos

Koraci pripreme

Od 600 ml mleka odvojiti 100 ml i u to razmutiti C puding.

Ostalih 500 ml stavite da provri na umerenoj temperaturi. Dok mleko provri, vi poređajte prvi red piškota u plehu (moj je dimenzija 27×20).

Piškote prehodno umačite u malo mleko ili vode, da kasnije budu mekše.

Čim mleko provri dodajte razmućeni puding i šećer, pa kuvajte uz neprestano mešanje da se lepo zgusne.

Kada se zgusne, sklonite sa ringle i umešajte C kokosovo brašno.

Nastavite sa mešanjem da se sve fino sjedini i da se smesa malo prohladi, pa po želji dodajte maslac.

Nije obavezan jer je fin gust i ovako, ali da fini šmek.

Izlijte preko piškota, pa preko toga poređajte drugi red piškota.

Pravac u friz da se ohladi i brzo je spreman za degustiranje.

Autor

Nina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept