0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
50-60 minjona
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
50-60 minjona
1 list C oblande
300 g šećera + 400 g šećera
1 margarin
300 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
500 g malina
1 kašika džemfiksa
200 g bele čokolade
5-6 kašika ulja
Ušpinovati 300 g šećera sa šoljom vode, dodati margarin da se istopi i u to dodati keks i orahe. Ovu masu rastanji na list C oblabde.
Posebno ušpinovati 400 g šećera gušće nego za slatko, dodati maline i kuvati da se zgusne.
Džemfiks razmuti sa malo prohlađene mase od malina, pa sve još malo kuvati.
Ovu masu razliti preko prvog sloja i ostavi u frižider da se lepo stegne i ohladi.
Poseći kocke željene veličine i ostavi nekoliko sati u zamrzivač da se zalede.
Na pari otopi čokoladu sa uljem i u to valjati svaki minjon, ređati ih na tacni obloženoj pek-papirom.
Ušpinovati 300 g šećera sa šoljom vode, dodati margarin da se istopi i u to dodati keks i orahe. Ovu masu rastanji na list C oblabde.
Posebno ušpinovati 400 g šećera gušće nego za slatko, dodati maline i kuvati da se zgusne.
Džemfiks razmuti sa malo prohlađene mase od malina, pa sve još malo kuvati.
Ovu masu razliti preko prvog sloja i ostavi u frižider da se lepo stegne i ohladi.
Poseći kocke željene veličine i ostavi nekoliko sati u zamrzivač da se zalede.
Na pari otopi čokoladu sa uljem i u to valjati svaki minjon, ređati ih na tacni obloženoj pek-papirom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.