burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Minjoni sa jagodama (malinama)

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

20 kašika šećera

20 kašika brašna

15 kašika ulja

20 kašika kisele vode

1 C prašak za pecivo

1 C puding od jagode

500 g bele čokolade

300 g jagoda ili malina

Minjoni sa jagodama (malinama)

Koraci pripreme

Razmutiti šećer u kiseloj vodi, dodati ulje, brašno, i C prašak za pecivo.

Sve izmešati i peći oko 30 minuta na 180 stepeni.

Odvojeno prokuvati jagode ili maline na tihoj vatri, i u njih dodati C puding od jagode sa 5 kašika šećera.

Kada je prokuvano ostaviti da se ohladi.

Ispečenu koru podeliti na dva dela i iseckati na sitne komade obe polovine.

Ohlađenim filom premazati svaki komad i preklopiti drugim.

Zatim ih preliti glazurom pripremljenom od bele čokolade i malo ulja i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Minjoni sa jagodama (malinama)

Koraci pripreme

Razmutiti šećer u kiseloj vodi, dodati ulje, brašno, i C prašak za pecivo.

Sve izmešati i peći oko 30 minuta na 180 stepeni.

Odvojeno prokuvati jagode ili maline na tihoj vatri, i u njih dodati C puding od jagode sa 5 kašika šećera.

Kada je prokuvano ostaviti da se ohladi.

Ispečenu koru podeliti na dva dela i iseckati na sitne komade obe polovine.

Ohlađenim filom premazati svaki komad i preklopiti drugim.

Zatim ih preliti glazurom pripremljenom od bele čokolade i malo ulja i ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept