0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8-10 tortica
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8-10 tortica
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 C vanilin šećer
džem od kajsija
1 kesica C pudinga od vanile
1 kesica C pudinga od čokolade
1 kesica C pudinga od maline ili jagode
1,5 l mleka
9 kašika šećera
200 g C šlaga
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
Kora:
Umutiti 7 belanaca penasto sa 7 kašika šećera. Zatim dodavati jedno po jedno jaje (7 komada) u umućen belanac i dodati 1 kesicu C vanilin šećera.
U pleh staviti pek papir i u njega usuti umućena jaja sa šećerom. Ubaciti pleh u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 20-tak minuta (klasičan patišpanj za rolat).
Fil:
Od pola litra mleka odvojiti 100 ml mleka u koje se rastvori C puding od vanile. U ostatak mleka (400 ml) dodati 3 kašike šećera i i zagrejati dok se šećer ne rastopi, a onda u to mleko dodati rastvoren puding i mešati dok se ne dobije klasična masa za puding.
Isti postupak odraditi i sa pudingom od čokolade i maline ili jagode.
Postupak:
Koru (patišpanj) izvaditi iz rerne kada bude pečena sa sve pek papirom, staviti na vlažnu krpu, premazati ga džemom od kajsija i saviti rolat.
Kada se ohladi, izvaditi ga iz pek papira i seći kolutove (krugove).
Prvo ide kolut rolata, pa preko njega ohlađeni C puding od vanile, pa preko njega ponovo krug rolata pa C puding od maline ili jagode, preko pudinga još jedan kolut rolata, pa puding od čokolade.
Celu torticu preko C pudinga od čokolade i sa strane (kao tortu) premazati C šlagom (200 g), prethodno umućenim sa vodom (u čvrstu masu).
Preko šlaga ukrasiti čokoladom za kuvanje (100 g) koju ste prethodno rastopili sa kašikom ulja na šporetu.
Kora:
Umutiti 7 belanaca penasto sa 7 kašika šećera. Zatim dodavati jedno po jedno jaje (7 komada) u umućen belanac i dodati 1 kesicu C vanilin šećera.
U pleh staviti pek papir i u njega usuti umućena jaja sa šećerom. Ubaciti pleh u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 20-tak minuta (klasičan patišpanj za rolat).
Fil:
Od pola litra mleka odvojiti 100 ml mleka u koje se rastvori C puding od vanile. U ostatak mleka (400 ml) dodati 3 kašike šećera i i zagrejati dok se šećer ne rastopi, a onda u to mleko dodati rastvoren puding i mešati dok se ne dobije klasična masa za puding.
Isti postupak odraditi i sa pudingom od čokolade i maline ili jagode.
Postupak:
Koru (patišpanj) izvaditi iz rerne kada bude pečena sa sve pek papirom, staviti na vlažnu krpu, premazati ga džemom od kajsija i saviti rolat.
Kada se ohladi, izvaditi ga iz pek papira i seći kolutove (krugove).
Prvo ide kolut rolata, pa preko njega ohlađeni C puding od vanile, pa preko njega ponovo krug rolata pa C puding od maline ili jagode, preko pudinga još jedan kolut rolata, pa puding od čokolade.
Celu torticu preko C pudinga od čokolade i sa strane (kao tortu) premazati C šlagom (200 g), prethodno umućenim sa vodom (u čvrstu masu).
Preko šlaga ukrasiti čokoladom za kuvanje (100 g) koju ste prethodno rastopili sa kašikom ulja na šporetu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.