burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija3

Mini torta od speltinih palačinki

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
3

Sastojci

Testo

2 kašičica med

1,25 čaša mleko

2 kašičica agavin sirup

2 čaša speltino integralno brašno

1 kašičica C Prašak za pecivo

0,25 kašičica C Soda bikarbona

1 prstohvat so

par kapi ml limunovog soka

1 kašičica Dr. Oetker aroma vanila

Fil

4 kašika kisele pavlake

4 kašika grčkog jogurta

2 kašičica agavinog sirupa

0,25 kašičica Dr. Oetker aroma vanila

100 g borovnica

Mini torta od speltinih palačinki

Zdraviji i ukusni slojeviti desert od integralnih palačinki, bogate pavlake i osvežavajućih borovnica. Idealan za lagani doručak ili užinu sa vizuelnim "wow" efektom. Mera je za šolju od 200ml.

Koraci pripreme

Testo

Zamesite palačinke tako što prvo umutite jaja i med, dodate mleko, agavin sirup i limunov sok. Umešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i prstohvat soli. Sjedinite sve sastojke i ostavite smesu da odstoji 10 minuta.

Pečenje

Pecite palačinke na srednje tihoj vatri, po 1-2 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i blago narastu. Trebalo bi da dobijete oko 12 palačinkica.

Fil

Za fil, pomešajte kiselu pavlaku i grčki jogurt. Dodajte agavin sirup i vanilu, pa sjedinite u gladak, gust fil.

Složite torticu

Složite palačinke tako što na svaku nanesete sloj fila, rasporedite borovnice, i poklopite sledećom palačinkom. Završite torticu slojem fila, borovnicama i po želji prelijte medom ili agavinim sirupom.

Serviranje

Pre serviranja, ostavite tortu u frižideru 15-30 minuta da se slojevi stegnu.

Prijatno!

Naši proizvodi

Mini torta od speltinih palačinki

Zdraviji i ukusni slojeviti desert od integralnih palačinki, bogate pavlake i osvežavajućih borovnica. Idealan za lagani doručak ili užinu sa vizuelnim "wow" efektom. Mera je za šolju od 200ml.

Koraci pripreme

Testo

Zamesite palačinke tako što prvo umutite jaja i med, dodate mleko, agavin sirup i limunov sok. Umešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i prstohvat soli. Sjedinite sve sastojke i ostavite smesu da odstoji 10 minuta.

Pečenje

Pecite palačinke na srednje tihoj vatri, po 1-2 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i blago narastu. Trebalo bi da dobijete oko 12 palačinkica.

Fil

Za fil, pomešajte kiselu pavlaku i grčki jogurt. Dodajte agavin sirup i vanilu, pa sjedinite u gladak, gust fil.

Složite torticu

Složite palačinke tako što na svaku nanesete sloj fila, rasporedite borovnice, i poklopite sledećom palačinkom. Završite torticu slojem fila, borovnicama i po želji prelijte medom ili agavinim sirupom.

Serviranje

Pre serviranja, ostavite tortu u frižideru 15-30 minuta da se slojevi stegnu.

Prijatno!

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept