0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
3
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
3
2 kašičica med
1,25 čaša mleko
2 kašičica agavin sirup
2 čaša speltino integralno brašno
0,25 kašičica C Soda bikarbona
1 prstohvat so
par kapi ml limunovog soka
1 kašičica Dr. Oetker aroma vanila
4 kašika kisele pavlake
4 kašika grčkog jogurta
2 kašičica agavinog sirupa
0,25 kašičica Dr. Oetker aroma vanila
100 g borovnica
Zdraviji i ukusni slojeviti desert od integralnih palačinki, bogate pavlake i osvežavajućih borovnica. Idealan za lagani doručak ili užinu sa vizuelnim "wow" efektom. Mera je za šolju od 200ml.
Zamesite palačinke tako što prvo umutite jaja i med, dodate mleko, agavin sirup i limunov sok. Umešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i prstohvat soli. Sjedinite sve sastojke i ostavite smesu da odstoji 10 minuta.
Pecite palačinke na srednje tihoj vatri, po 1-2 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i blago narastu. Trebalo bi da dobijete oko 12 palačinkica.
Za fil, pomešajte kiselu pavlaku i grčki jogurt. Dodajte agavin sirup i vanilu, pa sjedinite u gladak, gust fil.
Složite palačinke tako što na svaku nanesete sloj fila, rasporedite borovnice, i poklopite sledećom palačinkom. Završite torticu slojem fila, borovnicama i po želji prelijte medom ili agavinim sirupom.
Pre serviranja, ostavite tortu u frižideru 15-30 minuta da se slojevi stegnu.
Prijatno!
Zdraviji i ukusni slojeviti desert od integralnih palačinki, bogate pavlake i osvežavajućih borovnica. Idealan za lagani doručak ili užinu sa vizuelnim "wow" efektom. Mera je za šolju od 200ml.
Zamesite palačinke tako što prvo umutite jaja i med, dodate mleko, agavin sirup i limunov sok. Umešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i prstohvat soli. Sjedinite sve sastojke i ostavite smesu da odstoji 10 minuta.
Pecite palačinke na srednje tihoj vatri, po 1-2 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i blago narastu. Trebalo bi da dobijete oko 12 palačinkica.
Za fil, pomešajte kiselu pavlaku i grčki jogurt. Dodajte agavin sirup i vanilu, pa sjedinite u gladak, gust fil.
Složite palačinke tako što na svaku nanesete sloj fila, rasporedite borovnice, i poklopite sledećom palačinkom. Završite torticu slojem fila, borovnicama i po želji prelijte medom ili agavinim sirupom.
Pre serviranja, ostavite tortu u frižideru 15-30 minuta da se slojevi stegnu.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.