burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Mini tart sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za korpice:

2 kašike meda

200 g brašna

1 jaje

100 g šećera

1/2 kašičice C sode bikarbone

100 g putera

Za fil:

500 ml mleka

1 kesica C pudinga sa ukusom vanile

2 kesice C vanilin šećera

100 g čokolade

500 g jagoda

200 ml slatke pavlake

par kapi crvene prehrambene boje

3 kašike šećera

Mini tart sa jagodama

Koraci pripreme

Sipati brašno u posudu za mešenje, dodati omekšali puter, jaje, šećer, C sodu bikarbonu i 2 kašike ugrejanog meda.

Umesiti testo. Razvući testo oklagijom na pobrašnjenu površinu, pa okruglom modlom izvaditi krugove.

Svaki kalup za mini tart obložiti testom. Staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 10 minuta na 180 stepeni.

Kada su pečeni izvaditi ih iz kalupa i svaki tart premazati pomoću četkice istopljenom čokoladom.

Staviti 300 ml mleka da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom.

U 200 ml razmutiti C prašak za puding pa ukuvati puding. Odmah tako vruć puding sipati u tart. Ostaviti da se malo ohladi.

Jagode iseckati, pa poređati preko prohlađenog pudinga (nije potrebno da se skroz ohladi).

Umutiti C šlag, sipati par kapi crvene prehrambene boje pa ukrasiti tart po želji.

Naši proizvodi

Mini tart sa jagodama

Koraci pripreme

Sipati brašno u posudu za mešenje, dodati omekšali puter, jaje, šećer, C sodu bikarbonu i 2 kašike ugrejanog meda.

Umesiti testo. Razvući testo oklagijom na pobrašnjenu površinu, pa okruglom modlom izvaditi krugove.

Svaki kalup za mini tart obložiti testom. Staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 10 minuta na 180 stepeni.

Kada su pečeni izvaditi ih iz kalupa i svaki tart premazati pomoću četkice istopljenom čokoladom.

Staviti 300 ml mleka da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom.

U 200 ml razmutiti C prašak za puding pa ukuvati puding. Odmah tako vruć puding sipati u tart. Ostaviti da se malo ohladi.

Jagode iseckati, pa poređati preko prohlađenog pudinga (nije potrebno da se skroz ohladi).

Umutiti C šlag, sipati par kapi crvene prehrambene boje pa ukrasiti tart po želji.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept