0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 20 parčića
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 20 parčića
1 šolja kisele vode
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica cimeta
malo rendane crne čokolade
2 šolje brašna
4 kašike džema + 4 kašike za premazivanje
100 g crne čokolade
malo ulja
200 g oraha
Pomešati kiselu vodu sa šećerom i mešati dok se šećer delimično ne otopi.
Dodati ostale sastojke sem brašna i džema. Dobro umutiti, pa dodati džem i brašno na kraju.
Izliti u pleh i peći oko 20-tak minuta na 200 stepeni.
Kada izvadite premažite džemom, pospite orahe pa prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem.
Stavite da se ohladi.
Pomešati kiselu vodu sa šećerom i mešati dok se šećer delimično ne otopi.
Dodati ostale sastojke sem brašna i džema. Dobro umutiti, pa dodati džem i brašno na kraju.
Izliti u pleh i peći oko 20-tak minuta na 200 stepeni.
Kada izvadite premažite džemom, pospite orahe pa prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem.
Stavite da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.