burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija4

Medeni voćni zalogaji: crna čokolada ili grčki jogurt

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
4

Sastojci

Testo

0,5 komad zrela banana

1 komad jaje

95 g med

70 g jogurt

55 g kokosovo ulje

1 kašičica Dr. Oetker aroma vanila

100 g integralno brašno

30 g mleveni orasi

0,5 kašičica C Prašak za pecivo

0,25 kašičica C Soda bikarbona

1 prstohvat soli

100 g rendana jabuka

nekoliko kapi ml limunovog soka

Preliv i dekoracija za kolačiće

100 g Dr. Oetker crna čokolada

1 kašika kokosovo ulje

. malo morska so

Punjenje za čašice

20 kašika grčkog jogurta

1,5 komad zrele banane

. malo C Kakao prah

Medeni voćni zalogaji: crna čokolada ili grčki jogurt

Za čokoljupce, ovi mini mafini napravljeni su bez trunke belog šećera, ali su puni slatkoće iz banane, jabuke i meda i prirodno su sočni. Crna čokolada na vrhu ih čini neodoljivim. Spolja hrskavi, unutra mekani, nikako dosadni. Opcija sa grčkim jogurtom je za one koji vole osvežavajuće slatke kolače iz čaše, i može se kombinovati sa bilo kojim svežim voćem na vrhu. Obe varijante su nas očarale a verujem da će i vas.

Koraci pripreme

Umešajte i ispecite sastojke

U većoj činiji izgnječite pola zrele banane, pa dodajte jaje, med, jogurt, ulje i vanilu. Dobro promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

U drugoj činiji sjedinite integralno brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

Spojite suve i mokre sastojke, ali mešajte samo koliko je potrebno da se sjedine, ne predugo.

Na kraju umešajte rendanu jabuku.

Rasporedite smesu u kalupe za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

Kad su pečeni, ostavite ih da se u potpunosti ohlade.

Čoko zalogajčići

Otopite 100 g crne čokolade sa kašikom kokosovog ulja dok ne dobijete glatku glazuru.

Kašičicom prelijte svaki ohlađeni mafin.

Dok je čokolada još meka, pospite vrh sa malo (krupne) morske soli.

Ostavite da se glazura stegne kratko u frižideru pre serviranja.

Napravite čokoladne dekoracije

Od preostale otopljene čokolade, pomoću kašičice oblikujte linije, talase ili tačke na papiru za pečenje.

Stavite u frižider na 10ak minuta da se stegnu.

Pažljivo ih odvojite i koristite kao dekoraciju na mafinima, desertima u čaši ili uz voće.

Osvežavajuće čašice

Drugi deo testa isecite ili iscepkajte na kockice i pripremite čaše.

Slažite redom - testo, grčki jogurt, iseckana banana, zatim još jednom testo, grčki jogurt, banana, a na vrh dodajte banane ili voće po želji.

Ukrasite čokoladnim dekoracijama i po želji pospite kakao.

Ohladite 10-15 minuta pre serviranja.

Naši proizvodi

Medeni voćni zalogaji: crna čokolada ili grčki jogurt

Za čokoljupce, ovi mini mafini napravljeni su bez trunke belog šećera, ali su puni slatkoće iz banane, jabuke i meda i prirodno su sočni. Crna čokolada na vrhu ih čini neodoljivim. Spolja hrskavi, unutra mekani, nikako dosadni. Opcija sa grčkim jogurtom je za one koji vole osvežavajuće slatke kolače iz čaše, i može se kombinovati sa bilo kojim svežim voćem na vrhu. Obe varijante su nas očarale a verujem da će i vas.

Koraci pripreme

Umešajte i ispecite sastojke

U većoj činiji izgnječite pola zrele banane, pa dodajte jaje, med, jogurt, ulje i vanilu. Dobro promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

U drugoj činiji sjedinite integralno brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

Spojite suve i mokre sastojke, ali mešajte samo koliko je potrebno da se sjedine, ne predugo.

Na kraju umešajte rendanu jabuku.

Rasporedite smesu u kalupe za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

Kad su pečeni, ostavite ih da se u potpunosti ohlade.

Čoko zalogajčići

Otopite 100 g crne čokolade sa kašikom kokosovog ulja dok ne dobijete glatku glazuru.

Kašičicom prelijte svaki ohlađeni mafin.

Dok je čokolada još meka, pospite vrh sa malo (krupne) morske soli.

Ostavite da se glazura stegne kratko u frižideru pre serviranja.

Napravite čokoladne dekoracije

Od preostale otopljene čokolade, pomoću kašičice oblikujte linije, talase ili tačke na papiru za pečenje.

Stavite u frižider na 10ak minuta da se stegnu.

Pažljivo ih odvojite i koristite kao dekoraciju na mafinima, desertima u čaši ili uz voće.

Osvežavajuće čašice

Drugi deo testa isecite ili iscepkajte na kockice i pripremite čaše.

Slažite redom - testo, grčki jogurt, iseckana banana, zatim još jednom testo, grčki jogurt, banana, a na vrh dodajte banane ili voće po želji.

Ukrasite čokoladnim dekoracijama i po želji pospite kakao.

Ohladite 10-15 minuta pre serviranja.

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept