0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
4
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
4
0,5 komad zrela banana
1 komad jaje
95 g med
70 g jogurt
55 g kokosovo ulje
1 kašičica Dr. Oetker aroma vanila
100 g integralno brašno
30 g mleveni orasi
0,5 kašičica C Prašak za pecivo
0,25 kašičica C Soda bikarbona
1 prstohvat soli
100 g rendana jabuka
nekoliko kapi ml limunovog soka
100 g Dr. Oetker crna čokolada
1 kašika kokosovo ulje
. malo morska so
20 kašika grčkog jogurta
1,5 komad zrele banane
Za čokoljupce, ovi mini mafini napravljeni su bez trunke belog šećera, ali su puni slatkoće iz banane, jabuke i meda i prirodno su sočni. Crna čokolada na vrhu ih čini neodoljivim. Spolja hrskavi, unutra mekani, nikako dosadni. Opcija sa grčkim jogurtom je za one koji vole osvežavajuće slatke kolače iz čaše, i može se kombinovati sa bilo kojim svežim voćem na vrhu. Obe varijante su nas očarale a verujem da će i vas.
U većoj činiji izgnječite pola zrele banane, pa dodajte jaje, med, jogurt, ulje i vanilu. Dobro promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
U drugoj činiji sjedinite integralno brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Spojite suve i mokre sastojke, ali mešajte samo koliko je potrebno da se sjedine, ne predugo.
Na kraju umešajte rendanu jabuku.
Rasporedite smesu u kalupe za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Kad su pečeni, ostavite ih da se u potpunosti ohlade.
Otopite 100 g crne čokolade sa kašikom kokosovog ulja dok ne dobijete glatku glazuru.
Kašičicom prelijte svaki ohlađeni mafin.
Dok je čokolada još meka, pospite vrh sa malo (krupne) morske soli.
Ostavite da se glazura stegne kratko u frižideru pre serviranja.
Od preostale otopljene čokolade, pomoću kašičice oblikujte linije, talase ili tačke na papiru za pečenje.
Stavite u frižider na 10ak minuta da se stegnu.
Pažljivo ih odvojite i koristite kao dekoraciju na mafinima, desertima u čaši ili uz voće.
Drugi deo testa isecite ili iscepkajte na kockice i pripremite čaše.
Slažite redom - testo, grčki jogurt, iseckana banana, zatim još jednom testo, grčki jogurt, banana, a na vrh dodajte banane ili voće po želji.
Ukrasite čokoladnim dekoracijama i po želji pospite kakao.
Ohladite 10-15 minuta pre serviranja.
Za čokoljupce, ovi mini mafini napravljeni su bez trunke belog šećera, ali su puni slatkoće iz banane, jabuke i meda i prirodno su sočni. Crna čokolada na vrhu ih čini neodoljivim. Spolja hrskavi, unutra mekani, nikako dosadni. Opcija sa grčkim jogurtom je za one koji vole osvežavajuće slatke kolače iz čaše, i može se kombinovati sa bilo kojim svežim voćem na vrhu. Obe varijante su nas očarale a verujem da će i vas.
U većoj činiji izgnječite pola zrele banane, pa dodajte jaje, med, jogurt, ulje i vanilu. Dobro promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
U drugoj činiji sjedinite integralno brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Spojite suve i mokre sastojke, ali mešajte samo koliko je potrebno da se sjedine, ne predugo.
Na kraju umešajte rendanu jabuku.
Rasporedite smesu u kalupe za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Kad su pečeni, ostavite ih da se u potpunosti ohlade.
Otopite 100 g crne čokolade sa kašikom kokosovog ulja dok ne dobijete glatku glazuru.
Kašičicom prelijte svaki ohlađeni mafin.
Dok je čokolada još meka, pospite vrh sa malo (krupne) morske soli.
Ostavite da se glazura stegne kratko u frižideru pre serviranja.
Od preostale otopljene čokolade, pomoću kašičice oblikujte linije, talase ili tačke na papiru za pečenje.
Stavite u frižider na 10ak minuta da se stegnu.
Pažljivo ih odvojite i koristite kao dekoraciju na mafinima, desertima u čaši ili uz voće.
Drugi deo testa isecite ili iscepkajte na kockice i pripremite čaše.
Slažite redom - testo, grčki jogurt, iseckana banana, zatim još jednom testo, grčki jogurt, banana, a na vrh dodajte banane ili voće po želji.
Ukrasite čokoladnim dekoracijama i po želji pospite kakao.
Ohladite 10-15 minuta pre serviranja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.