burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Medena pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

140 g šećera

90 g masti

1 jaje

50 ml mleka

80 g meda

430 g brašna

1 kašičica C sode bikarbone

Fil:

600 ml mleka

4 kašike brašna

2 C vanilin šećera

3 kašike šećera

250 g putera

Glazura:

50 ml vode

50 g putera

150 g čokolade

Medena pita

Koraci pripreme

Penasto umutiti mast sa šećerom, pa dodati jaje i nastaviti mućenje. Potom dodati mleko i med i na kraju usuti brašno izmešano sa C sodom bikarbonom i umesiti glatko testo (na kraju sa nastavcima za testo).

Formirano testo podeliti na tri jednaka dela (svaka kora treba da bude oko 283 g). Svaki deo razviti na papiru za pečenje u pravougaonik dimenzija 26x35 cm i peći na prevrnutom plehu 5-6 minuta na 180 stepeni.

Za fil izmešati 100 ml mleka sa brašnom, a ostatak (1/2 l) staviti u manju šerpu i dodati C vanilin šećer i šećer, pa zagrevati na ringli. Kada provri, polako usuti mleko sa brašnom i kuvati dok se ne zgusne sve vreme mešajući. Ostaviti fil da se prohladi, pa u mlak dodati puter i umutiti gladak fil.

Fil podeliti na dva dela i dve korice isfilovati i slagati jednu na drugu. Treću koru staviti odozgo i lagano nečim pritisnuti.

Za glazuru staviti vodu i puter da provre, pa onda skloniti sa ringle i dodati čokoladu izlomljenu na kocke, te mešati dok se ne napravi glatka glazura.

Preliti kolač odozgo, sačekati da se ohladi i seći u štangle željenog oblika.

Naši proizvodi

Medena pita

Koraci pripreme

Penasto umutiti mast sa šećerom, pa dodati jaje i nastaviti mućenje. Potom dodati mleko i med i na kraju usuti brašno izmešano sa C sodom bikarbonom i umesiti glatko testo (na kraju sa nastavcima za testo).

Formirano testo podeliti na tri jednaka dela (svaka kora treba da bude oko 283 g). Svaki deo razviti na papiru za pečenje u pravougaonik dimenzija 26x35 cm i peći na prevrnutom plehu 5-6 minuta na 180 stepeni.

Za fil izmešati 100 ml mleka sa brašnom, a ostatak (1/2 l) staviti u manju šerpu i dodati C vanilin šećer i šećer, pa zagrevati na ringli. Kada provri, polako usuti mleko sa brašnom i kuvati dok se ne zgusne sve vreme mešajući. Ostaviti fil da se prohladi, pa u mlak dodati puter i umutiti gladak fil.

Fil podeliti na dva dela i dve korice isfilovati i slagati jednu na drugu. Treću koru staviti odozgo i lagano nečim pritisnuti.

Za glazuru staviti vodu i puter da provre, pa onda skloniti sa ringle i dodati čokoladu izlomljenu na kocke, te mešati dok se ne napravi glatka glazura.

Preliti kolač odozgo, sačekati da se ohladi i seći u štangle željenog oblika.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept