burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Medena pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

Za kore:

5 jaja

75 g + 6 ravnih kašika masti

225 g + 6 kašika šećera

6 kašika meda

4 kašike mleka

1 kafena kašičica C sode bikabone

1/2 kesice C praška za pecivo

1 kašika C kakaoa

brašno po potrebi

Za fil:

1 l mleka

9 kašika C griza

1,5 šolja šećera

1 margarin

Glazura:

200 g čokolade za kolače

Medena pita

Koraci pripreme

Za prvu i treću koru:
Od 2 jajeta, 75 g masti, 225 g šećera, 6 kašika meda, 4 kašike mleka, 1 kašičica C sode bikabone i brašna po potrebi zamesiti testo.

Da ne bude ni mekano ni tvrdo. Testo podeliti na 2 dela razvući i peći na okrenutom plehu, dok blago ne porumeni.

Druga kora:
3 cela jajeta, 6 kašika šećera, 6 kašika masti, 1/2 C praška za pecivo, 1 kašika C kakaoa i brašna po potrebi zamesiti testo ni tvrdo ni meko.

Razvući i peći na okrenutom plehu dok ne porumeni.

Fil:
U 1 l mleka zakuvati 9 kašika C griza, u vrelo dodati 1,5 šolju šećera i promešati. U hladan fil umutiti margarin.

Staviti prvu koru (svetlu) premazati polovinom fila, staviti drugu koru (kora sa C kakaoam), premazati sa ostatkom fila i prekriti 3 korom (svetlom).

Odozgo stisnuti da se sve lepo spoji.

Posle par sati otopiti 200 g čokolade za kolače na pari i preliti pitu, kad se čokolada stegne iseći štangle željene veličine.

Naši proizvodi

Medena pita

Koraci pripreme

Za prvu i treću koru:
Od 2 jajeta, 75 g masti, 225 g šećera, 6 kašika meda, 4 kašike mleka, 1 kašičica C sode bikabone i brašna po potrebi zamesiti testo.

Da ne bude ni mekano ni tvrdo. Testo podeliti na 2 dela razvući i peći na okrenutom plehu, dok blago ne porumeni.

Druga kora:
3 cela jajeta, 6 kašika šećera, 6 kašika masti, 1/2 C praška za pecivo, 1 kašika C kakaoa i brašna po potrebi zamesiti testo ni tvrdo ni meko.

Razvući i peći na okrenutom plehu dok ne porumeni.

Fil:
U 1 l mleka zakuvati 9 kašika C griza, u vrelo dodati 1,5 šolju šećera i promešati. U hladan fil umutiti margarin.

Staviti prvu koru (svetlu) premazati polovinom fila, staviti drugu koru (kora sa C kakaoam), premazati sa ostatkom fila i prekriti 3 korom (svetlom).

Odozgo stisnuti da se sve lepo spoji.

Posle par sati otopiti 200 g čokolade za kolače na pari i preliti pitu, kad se čokolada stegne iseći štangle željene veličine.

Autor

Radmila

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept