burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Medena pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

1 pakovanje kora za medenu pitu

Fil:

1 l mleka

6 kašika brašna

3 kašike C čvrstina

8 kašika šećera

2 C vanilin šećera

250 g putera

1 rendana korica limuna

1/2 soka od ceđenog limuna

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

Medena pita

Koraci pripreme

Za fil:
Odvojiti malo hladnog mleka, pa u njega umešati brašno, C čvrstin i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.

U vrelo mleko sipati hladnu smesu, pa skuvati, da se krem zgusne.

U ohlađen fil dodati umućen puter, sok od pola ceđenog limuna, koricu rendanu i C vanilin šećer.

Tri korice nafilujemo filom, prekriti četvrtom, pritisnuti malo težim predmetom i držati u frižideru 3 h pa onda stavimo čokoladnu glazuru.

Priprema glazure:
U šerpi dubljoj staviti vodu da prokuva. Čokoladu iseckati na komadiće, pomešati sa 4 kašike ulja i staviti u plastičnoj ili nekoj drugoj posudi i istopiti na pari uz mešanje.

Toplu glazuru preliti preko kolača, ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne ili ohladi pa tek onda u frižider.

Seći po želji na parčiće.

Naši proizvodi

Medena pita

Koraci pripreme

Za fil:
Odvojiti malo hladnog mleka, pa u njega umešati brašno, C čvrstin i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.

U vrelo mleko sipati hladnu smesu, pa skuvati, da se krem zgusne.

U ohlađen fil dodati umućen puter, sok od pola ceđenog limuna, koricu rendanu i C vanilin šećer.

Tri korice nafilujemo filom, prekriti četvrtom, pritisnuti malo težim predmetom i držati u frižideru 3 h pa onda stavimo čokoladnu glazuru.

Priprema glazure:
U šerpi dubljoj staviti vodu da prokuva. Čokoladu iseckati na komadiće, pomešati sa 4 kašike ulja i staviti u plastičnoj ili nekoj drugoj posudi i istopiti na pari uz mešanje.

Toplu glazuru preliti preko kolača, ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne ili ohladi pa tek onda u frižider.

Seći po želji na parčiće.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept