0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
1 pakovanje kora za medenu pitu
1 l mleka
6 kašika brašna
3 kašike C čvrstina
8 kašika šećera
2 C vanilin šećera
250 g putera
1 rendana korica limuna
1/2 soka od ceđenog limuna
150 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Za fil:
Odvojiti malo hladnog mleka, pa u njega umešati brašno, C čvrstin i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.
U vrelo mleko sipati hladnu smesu, pa skuvati, da se krem zgusne.
U ohlađen fil dodati umućen puter, sok od pola ceđenog limuna, koricu rendanu i C vanilin šećer.
Tri korice nafilujemo filom, prekriti četvrtom, pritisnuti malo težim predmetom i držati u frižideru 3 h pa onda stavimo čokoladnu glazuru.
Priprema glazure:
U šerpi dubljoj staviti vodu da prokuva. Čokoladu iseckati na komadiće, pomešati sa 4 kašike ulja i staviti u plastičnoj ili nekoj drugoj posudi i istopiti na pari uz mešanje.
Toplu glazuru preliti preko kolača, ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne ili ohladi pa tek onda u frižider.
Seći po želji na parčiće.
Za fil:
Odvojiti malo hladnog mleka, pa u njega umešati brašno, C čvrstin i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.
U vrelo mleko sipati hladnu smesu, pa skuvati, da se krem zgusne.
U ohlađen fil dodati umućen puter, sok od pola ceđenog limuna, koricu rendanu i C vanilin šećer.
Tri korice nafilujemo filom, prekriti četvrtom, pritisnuti malo težim predmetom i držati u frižideru 3 h pa onda stavimo čokoladnu glazuru.
Priprema glazure:
U šerpi dubljoj staviti vodu da prokuva. Čokoladu iseckati na komadiće, pomešati sa 4 kašike ulja i staviti u plastičnoj ili nekoj drugoj posudi i istopiti na pari uz mešanje.
Toplu glazuru preliti preko kolača, ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne ili ohladi pa tek onda u frižider.
Seći po želji na parčiće.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.