burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Maštoviti izvrnuti mafin

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Fil 1:

200 g višanja

5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

1 C puding od jagoda

250 ml vode

50 g putera ili margarina

Fil 2:

150 g mlevenog keksa

1 veća banana

100 g putera ili margarina

50 ml vode

C vanilin šećer

Čokolada za mazanje kalupa:

400 g crne čokolade

3 kašike ulja (stavila sam maslinovo)

Maštoviti izvrnuti mafin

Koraci pripreme

Fil 1:
Višnje sa šećerom kratko kuvati da puste sok, puding razmutiti u vodi i zakuvati sa višnjama. Dodati puter radi kremastije strukture.

Fil 2:
Puter i vodu kratko zagrejati, bananu izgnječiti pa sve sjediniti sa keksom.

Prvo napravite filove. Spremite silikonski kalup za mini mafine i četkicu.

Čokolada za mazanje kalupa:
Čokoladu istopiti na pari. Izlomiti čokoladu u manju šerpu, u veću šerpu sipati vode do pola, u nju staviti manju šerpu tako da se ručke manje šerpe oslanjaju na ivicu veće šerpe. Staviti na ringlu i istopiti čokoladu, na kraju topljenja dodati ulje.

Četkicom namazati kalup jednom, pa staviti na kratko u zamrzivač, pa namazati još jednom.

Rasporediti fil od višanja po korpicama, pazite da vam ostane koja višnja za ukras.

Od keks smese napravite 28-30 kuglica pločica pa ih stavite preko višanja.

Na kraju uz pomoć male kašičice zalite čokoladu na svaki kolačić. Vratite u zamrzivač da se dobro stegne.

Lagano izvadite iz kalupa, ostaće vam malo čokolade na obodu šerpe taman da zalepite komadić višnje na maštoviti izvrnuti mafin.

Krckavo je, kiselkasto, ukusno i ima ih oko 30 komada.

Naši proizvodi

Maštoviti izvrnuti mafin

Koraci pripreme

Fil 1:
Višnje sa šećerom kratko kuvati da puste sok, puding razmutiti u vodi i zakuvati sa višnjama. Dodati puter radi kremastije strukture.

Fil 2:
Puter i vodu kratko zagrejati, bananu izgnječiti pa sve sjediniti sa keksom.

Prvo napravite filove. Spremite silikonski kalup za mini mafine i četkicu.

Čokolada za mazanje kalupa:
Čokoladu istopiti na pari. Izlomiti čokoladu u manju šerpu, u veću šerpu sipati vode do pola, u nju staviti manju šerpu tako da se ručke manje šerpe oslanjaju na ivicu veće šerpe. Staviti na ringlu i istopiti čokoladu, na kraju topljenja dodati ulje.

Četkicom namazati kalup jednom, pa staviti na kratko u zamrzivač, pa namazati još jednom.

Rasporediti fil od višanja po korpicama, pazite da vam ostane koja višnja za ukras.

Od keks smese napravite 28-30 kuglica pločica pa ih stavite preko višanja.

Na kraju uz pomoć male kašičice zalite čokoladu na svaki kolačić. Vratite u zamrzivač da se dobro stegne.

Lagano izvadite iz kalupa, ostaće vam malo čokolade na obodu šerpe taman da zalepite komadić višnje na maštoviti izvrnuti mafin.

Krckavo je, kiselkasto, ukusno i ima ih oko 30 komada.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept