0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12 mafina
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 mafina
16 kašika brašna (tip 400)
2 jajeta
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
1 šolja jogurta (200 ml)
200 g odmrznutiih višanja
5 kašika kristal šećera
Najpre umutiti jaja, C vanilin šećer i kristal šećer u jednu posudu, nekih 5-6 min.
U drugoj posudi promešati brašno i C prašak za pecivo i tu smesu sjediniti sa jajima i šećerom i C vanilin šećerom.
Na kraju dodati ulje i šolju jogurta i mikserom mutiti tako da masa bude malo gušća.
U pleh za mafine staviti papirne posudice, naliti po 2-3 kašike mase, zatim nekoliko višanja i odozgo pokriti masom za mafine.
Tako sve dok ne iskoristite svu masu i višnje.
U međuvremenu rernu zagrejati na 175 stepeni i peći nekih 15-20 min.
Umesto višanja možete dodavati bilo koje voće po želji, ni sa jednim nećete pogrešiti .
Najpre umutiti jaja, C vanilin šećer i kristal šećer u jednu posudu, nekih 5-6 min.
U drugoj posudi promešati brašno i C prašak za pecivo i tu smesu sjediniti sa jajima i šećerom i C vanilin šećerom.
Na kraju dodati ulje i šolju jogurta i mikserom mutiti tako da masa bude malo gušća.
U pleh za mafine staviti papirne posudice, naliti po 2-3 kašike mase, zatim nekoliko višanja i odozgo pokriti masom za mafine.
Tako sve dok ne iskoristite svu masu i višnje.
U međuvremenu rernu zagrejati na 175 stepeni i peći nekih 15-20 min.
Umesto višanja možete dodavati bilo koje voće po želji, ni sa jednim nećete pogrešiti .
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.