burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Lyndina jogurt pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

350 g brašna

1/2 kesice praška za pecivo

4 žumanca

150 g šećera

2 kašike kisele pavlake

180 g maslaca

1 kašičica rendane limunove kore

Nadev:

4 belanca

1 vanilin šećer

360 ml grčkog jogurta

360 ml kisele pavlake

180 g šećera

6 kašika brašna

Dodatno:

nekoliko kašika džema od šljiva

200 ml slatke pavlake

Lyndina jogurt pita

Koraci pripreme

Prosejati brašno sa praškom za pecivo, pa mu dodati šećer i maslac. Umutiti mikserom da se dobiju mrvice.

Žumanca umutiti viljuškom zajedno sa kiselom pavlakom i dodati brašnu. Mutiti još malo mikserom, a onda nastaviti rukom mešenje da se dobije fino testo. Podeliti ga na dve lopte, jednu umotati u providnu foliju i staviti u frižider.

Prvu loptu rasući na veličinu četvrtastog pleha, 20x35, ili malo veći. Premazati koru džemom od šljiva, ili po izboru.

Od lopte koja je bila u frižideru formirati valjak. Podeliti ga na 15 loptica. Svaku lopticu pritisnuti dlanom i nadenuti džemom. Oblikovati ponovo loptice i poređati po kori premazanoj džemom.

Belanca sa šećerom umutiti u sneg. Udrugoj posudi pomešati jogurt, kiselu pavlaku, vanilin šećer i brašno. Izmiksati. Špatulom umešati sneg od belanaca u smesu od jogurta, ujednačiti smesu, a zatim je izliti u pleh. Poravnati.

Peći na 170 stepeni oko 40-45 minuta, proveriti čačkalicom. Ohladiti kolač, pa ga premazati umućenom pavlakom.

Ostaviti ga da se još malo stegne i rezati pitu na kocke.

Naši proizvodi

Lyndina jogurt pita

Koraci pripreme

Prosejati brašno sa praškom za pecivo, pa mu dodati šećer i maslac. Umutiti mikserom da se dobiju mrvice.

Žumanca umutiti viljuškom zajedno sa kiselom pavlakom i dodati brašnu. Mutiti još malo mikserom, a onda nastaviti rukom mešenje da se dobije fino testo. Podeliti ga na dve lopte, jednu umotati u providnu foliju i staviti u frižider.

Prvu loptu rasući na veličinu četvrtastog pleha, 20x35, ili malo veći. Premazati koru džemom od šljiva, ili po izboru.

Od lopte koja je bila u frižideru formirati valjak. Podeliti ga na 15 loptica. Svaku lopticu pritisnuti dlanom i nadenuti džemom. Oblikovati ponovo loptice i poređati po kori premazanoj džemom.

Belanca sa šećerom umutiti u sneg. Udrugoj posudi pomešati jogurt, kiselu pavlaku, vanilin šećer i brašno. Izmiksati. Špatulom umešati sneg od belanaca u smesu od jogurta, ujednačiti smesu, a zatim je izliti u pleh. Poravnati.

Peći na 170 stepeni oko 40-45 minuta, proveriti čačkalicom. Ohladiti kolač, pa ga premazati umućenom pavlakom.

Ostaviti ga da se još malo stegne i rezati pitu na kocke.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept