burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

London štangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

160 g putera

100 g šećera

5 žumanaca

korica 1 limuna

75 ml mleka

200 g brašna

1 kašičica C praška za pecivo

Fil:

oko 6 kašika džema od kajsija

5 belanaca

200 g šećera

250 g krupno mlevenih oraha

London štangle

Koraci pripreme

Penasto umutiti puter i šećer, pa dodati žumanca i dalje umutiti. Kada se dobije glatka smesa, dodati izrendanu koricu limuna, pa potom i mleko.

Na kraju dodati brašno izmešano sa C praškom za pecivo i izmešati varjačom ili mikserom, ali nastavcima za testo.

Pripremljeno testo izručiti u pleh dimenzija 35x20cm, postavljen papirom za pečenje, pa peći na 180 stepeni 15 minuta.

Za to vreme umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i još mutiti. Na kraju umešati i krupno mlevene orahe i sjediniti da se dobije jednolična smesa.

Nakon 15 minuta pečenja, izvaditi pleh iz rerne, pa koru premazati finim džemom od kajsije (oko 6 kašika).

Preko džema premazati sneg od belanaca sa orasima, pa vratiti pleh u rernu i peći još 15 minuta.

Naši proizvodi

London štangle

Koraci pripreme

Penasto umutiti puter i šećer, pa dodati žumanca i dalje umutiti. Kada se dobije glatka smesa, dodati izrendanu koricu limuna, pa potom i mleko.

Na kraju dodati brašno izmešano sa C praškom za pecivo i izmešati varjačom ili mikserom, ali nastavcima za testo.

Pripremljeno testo izručiti u pleh dimenzija 35x20cm, postavljen papirom za pečenje, pa peći na 180 stepeni 15 minuta.

Za to vreme umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i još mutiti. Na kraju umešati i krupno mlevene orahe i sjediniti da se dobije jednolična smesa.

Nakon 15 minuta pečenja, izvaditi pleh iz rerne, pa koru premazati finim džemom od kajsije (oko 6 kašika).

Preko džema premazati sneg od belanaca sa orasima, pa vratiti pleh u rernu i peći još 15 minuta.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept