burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Limun pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

400 grama kora za pitu

1 šolja ulja

1 šolja šećera

1 šolja jogurta

4 jaja

1 kesica C praška za pecivo

kora limuna

Za preliv:

sok od dva limuna

6 dl vode

2 šolje šećera

Limun pita

Koraci pripreme

Izmešajte penasto jaja sa šećerom. Kore iscepajte na male komadiće.

Zatim u smesu sa jajima dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i koru od limuna koju se prethodno narendali, pa sve to izmešajte sa iscepkanim korama i sve zajedno ulijte u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom.

Pecite oko pola sata na 170-180 stepeni zavisi od vaše rerne, samo da ne bude na najjače.

U međuvremenu prokuvajte vodu sa šećerom i limunom i ostavite da se ohladi.

Kada ste ispekli pitu, prelijte je sa sirupom.

Naši proizvodi

Limun pita

Koraci pripreme

Izmešajte penasto jaja sa šećerom. Kore iscepajte na male komadiće.

Zatim u smesu sa jajima dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i koru od limuna koju se prethodno narendali, pa sve to izmešajte sa iscepkanim korama i sve zajedno ulijte u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom.

Pecite oko pola sata na 170-180 stepeni zavisi od vaše rerne, samo da ne bude na najjače.

U međuvremenu prokuvajte vodu sa šećerom i limunom i ostavite da se ohladi.

Kada ste ispekli pitu, prelijte je sa sirupom.

Autor

Dušica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept