burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija49 komada

Lenja pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
49 komada

Sastojci

Kore:

4 jaja

8 kašika šećera

4 kašike masti

36 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

3 C vanilin šećera

sok i kora 1 limuna

Fil:

2 kg rendanih kiselih jabuka bez ljuske

200 g suvog grožđa

200 g seckanih oraha

1 kesica cimeta

oko 150 g šećera

Lenja pita

Koraci pripreme

Umutiti dobro jaja, šećer, dodati mast I dobro umutite.

Dodati limunov sok i koru, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i postepeno dodavati brašno. Dobije se testo koje se ne lepi za prste. Testo dobro sjediniti.


Podeliti na dve lopte. Staviti ga da se odmori.

Fil:
Jabuke izrendati i pošećeriti i staviti ih da se dinstaju u sopstvenom soku. Dinstati na srednjoj vatri uz mešanje. Na kraju dodati suvo grožđe i orahe.

Prohladiti fil. U prohlađeno dodati cimet.

Kore razvući na papiru za pečenje. U pleh od šporeta staviti prvu koru sve sa papirom. Preko kore fil i odozgo drugu koru.

Samo razvučenu koru okrenuti naopačke, papir i kora će biti preko fila. Potrebno je malo veštine, ali nije teško.

Peći u zagejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta, a zatim smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta, a zatim smanjiti na 150 i peći još 15 minuta.

Testo treba da se polako peče da bi bilo sipkavo.

Naši proizvodi

Lenja pita

Koraci pripreme

Umutiti dobro jaja, šećer, dodati mast I dobro umutite.

Dodati limunov sok i koru, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i postepeno dodavati brašno. Dobije se testo koje se ne lepi za prste. Testo dobro sjediniti.


Podeliti na dve lopte. Staviti ga da se odmori.

Fil:
Jabuke izrendati i pošećeriti i staviti ih da se dinstaju u sopstvenom soku. Dinstati na srednjoj vatri uz mešanje. Na kraju dodati suvo grožđe i orahe.

Prohladiti fil. U prohlađeno dodati cimet.

Kore razvući na papiru za pečenje. U pleh od šporeta staviti prvu koru sve sa papirom. Preko kore fil i odozgo drugu koru.

Samo razvučenu koru okrenuti naopačke, papir i kora će biti preko fila. Potrebno je malo veštine, ali nije teško.

Peći u zagejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta, a zatim smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta, a zatim smanjiti na 150 i peći još 15 minuta.

Testo treba da se polako peče da bi bilo sipkavo.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept