0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
49 komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
49 komada
4 jaja
8 kašika šećera
4 kašike masti
36 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
3 C vanilin šećera
sok i kora 1 limuna
2 kg rendanih kiselih jabuka bez ljuske
200 g suvog grožđa
200 g seckanih oraha
1 kesica cimeta
oko 150 g šećera
Umutiti dobro jaja, šećer, dodati mast I dobro umutite.
Dodati limunov sok i koru, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i postepeno dodavati brašno. Dobije se testo koje se ne lepi za prste. Testo dobro sjediniti.
Podeliti na dve lopte. Staviti ga da se odmori.
Fil:
Jabuke izrendati i pošećeriti i staviti ih da se dinstaju u sopstvenom soku. Dinstati na srednjoj vatri uz mešanje. Na kraju dodati suvo grožđe i orahe.
Prohladiti fil. U prohlađeno dodati cimet.
Kore razvući na papiru za pečenje. U pleh od šporeta staviti prvu koru sve sa papirom. Preko kore fil i odozgo drugu koru.
Samo razvučenu koru okrenuti naopačke, papir i kora će biti preko fila. Potrebno je malo veštine, ali nije teško.
Peći u zagejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta, a zatim smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta, a zatim smanjiti na 150 i peći još 15 minuta.
Testo treba da se polako peče da bi bilo sipkavo.
Umutiti dobro jaja, šećer, dodati mast I dobro umutite.
Dodati limunov sok i koru, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i postepeno dodavati brašno. Dobije se testo koje se ne lepi za prste. Testo dobro sjediniti.
Podeliti na dve lopte. Staviti ga da se odmori.
Fil:
Jabuke izrendati i pošećeriti i staviti ih da se dinstaju u sopstvenom soku. Dinstati na srednjoj vatri uz mešanje. Na kraju dodati suvo grožđe i orahe.
Prohladiti fil. U prohlađeno dodati cimet.
Kore razvući na papiru za pečenje. U pleh od šporeta staviti prvu koru sve sa papirom. Preko kore fil i odozgo drugu koru.
Samo razvučenu koru okrenuti naopačke, papir i kora će biti preko fila. Potrebno je malo veštine, ali nije teško.
Peći u zagejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta, a zatim smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta, a zatim smanjiti na 150 i peći još 15 minuta.
Testo treba da se polako peče da bi bilo sipkavo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.