burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-40 kolača

Lenja pita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-40 kolača

Sastojci

Kora:

150 g margarina

500 g brašna

2 jajeta

1 rendana korica narandže i limuna

1 C vanilin šećer

5 kašika mleka

1 C prašak za pecivo

250 g šećera

Fil:

2-3 kašike C griza

5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

700 g očišćenih višanja

Lenja pita sa višnjama

Koraci pripreme

U brašno pomešajte C prašak za pecivo, šećer i C vanilin šećer, iseckajte margarin sobne temperature, pa i njega dodajte, potom i mleko, jaja i izrendanu koricu limuna ili narandže.

Sve sjediniti pa na radnoj površini mesite rukom, uz malo dodavanje brašna, pa mesite dok ne dobijete testo koje se ne lepi.

Posle par minuta mešenja testo će biti fino za izradu.

Podelite ga na 2 jednaka dela, razvijte oklagijom na veličinu pleha za pečenje.

Stavite na pek papir jednu koru, pa višnje iscedite od viška soka, pomešajte sa šećerom i C vanilom, poređajte preko kore, pospite ih sa 2-3 kašike C griza, pa preko njih drugu koru.

Stavite u zagrejanu rernu na 200° C oko 20-tak minuta, u zavisnosti od rerne.

Kada lepo porumeni gotova je.

Pre sečenja je ohladite i po želji posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Lenja pita sa višnjama

Koraci pripreme

U brašno pomešajte C prašak za pecivo, šećer i C vanilin šećer, iseckajte margarin sobne temperature, pa i njega dodajte, potom i mleko, jaja i izrendanu koricu limuna ili narandže.

Sve sjediniti pa na radnoj površini mesite rukom, uz malo dodavanje brašna, pa mesite dok ne dobijete testo koje se ne lepi.

Posle par minuta mešenja testo će biti fino za izradu.

Podelite ga na 2 jednaka dela, razvijte oklagijom na veličinu pleha za pečenje.

Stavite na pek papir jednu koru, pa višnje iscedite od viška soka, pomešajte sa šećerom i C vanilom, poređajte preko kore, pospite ih sa 2-3 kašike C griza, pa preko njih drugu koru.

Stavite u zagrejanu rernu na 200° C oko 20-tak minuta, u zavisnosti od rerne.

Kada lepo porumeni gotova je.

Pre sečenja je ohladite i po želji posuti C šećerom u prahu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept