burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Lenja pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

250 g masti

100 g šećera

500 g brašna

1 C prašak za pecivo

1 dl mleka (ili po potrebi)

Za fil:

1 kg kiselih jabuka

4 kašike šećera ili u zavisnosti od toga koliko su kisele jabuke

2 šake krupnije mlevenih oraha

kašičica mlevenog cimeta

1 C vanilin šećer

Lenja pita sa jabukama

Koraci pripreme

Penasto umutite mast i šećer dok se šećer ne rastopi.

Dodajte brašno sa umešanim C praškom za pecivo i po potrebi dodajte mleka da možete da umesite meko glatko testo. Testo možete mesiti ili mašinom za mešenje ili rukama, svejedno.

Umešeno testo ostavite najmanje 1 sat u frižideru, kako bi se masnoća stegla i kako bi vam bilo lakše da se razvuče.

Za fil jabuke očistite i narendajte na krupniju trenicu. Narendane jabuke stavite u šerpu, dodajte šećer, cimet i C vanilin šećer, sve dobro promešajte i kratko ih prokuvajte da ispari sok.

Ohlađeno testo podelite na dva dela. Prvi deo razvucite oklagijom na debljinu 0,5 cm (otprilike) i stavite u tepsiju.

Preko testa pospite malo mlevenih oraha, zatim rasporedite skuvane jabuke, a preko jabuka opet pospite orahe.

Drugi deo testa takođe razvucite oklagijom na debljinu od pola santimetra i prebacite ga uz pomoć oklagije preko fila u tepsiji.

Gornju koru izbuškajte viljuškom na više mesta.

Pecite u rerni na 180-200°C dvadesetak minuta ili dok kora ne dobije bledo-zlatno-žutu boju.

Naši proizvodi

Lenja pita sa jabukama

Koraci pripreme

Penasto umutite mast i šećer dok se šećer ne rastopi.

Dodajte brašno sa umešanim C praškom za pecivo i po potrebi dodajte mleka da možete da umesite meko glatko testo. Testo možete mesiti ili mašinom za mešenje ili rukama, svejedno.

Umešeno testo ostavite najmanje 1 sat u frižideru, kako bi se masnoća stegla i kako bi vam bilo lakše da se razvuče.

Za fil jabuke očistite i narendajte na krupniju trenicu. Narendane jabuke stavite u šerpu, dodajte šećer, cimet i C vanilin šećer, sve dobro promešajte i kratko ih prokuvajte da ispari sok.

Ohlađeno testo podelite na dva dela. Prvi deo razvucite oklagijom na debljinu 0,5 cm (otprilike) i stavite u tepsiju.

Preko testa pospite malo mlevenih oraha, zatim rasporedite skuvane jabuke, a preko jabuka opet pospite orahe.

Drugi deo testa takođe razvucite oklagijom na debljinu od pola santimetra i prebacite ga uz pomoć oklagije preko fila u tepsiji.

Gornju koru izbuškajte viljuškom na više mesta.

Pecite u rerni na 180-200°C dvadesetak minuta ili dok kora ne dobije bledo-zlatno-žutu boju.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept