0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
600 g brašna
200 g masti (ili 250 g margarina)
200 g šećera
2 jaja
1 C prašak za pecivo
aroma vanile
1/2 kašičice C soda bikarbone
0,5 dl mleka
1 kg jabuka
Zamesiti testo i ostaviti u frižideru dok ogulite jabuke i izrendate. Malo ih prokuvajte u šerpi, u jabuke dodati i šećera po ukusu i malo cimeta.
Ostaviti samo da se prohlade. Testo još malo premesiti na stolu i podeliti u dve loptice.
Razvuci oklagijom i prebaciti u tepsiju prvi deo i izbockati viljuškom.
Usuti jabuke, razvući drugo testo i njega prebaciti u tepsiju, izbockati viljuškom i staviti u rernu na 180 stepeni oko 45 min.
Zamesiti testo i ostaviti u frižideru dok ogulite jabuke i izrendate. Malo ih prokuvajte u šerpi, u jabuke dodati i šećera po ukusu i malo cimeta.
Ostaviti samo da se prohlade. Testo još malo premesiti na stolu i podeliti u dve loptice.
Razvuci oklagijom i prebaciti u tepsiju prvi deo i izbockati viljuškom.
Usuti jabuke, razvući drugo testo i njega prebaciti u tepsiju, izbockati viljuškom i staviti u rernu na 180 stepeni oko 45 min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.