burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Lenja pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Za koru:

oko 400 g brašna

1 jaje

1 žumanac

1 kašika kisele pavlake ili kiselog mleka

150 g masti

150 g šećera

1 kesica C praška za pecivo

Za fil:

600-700 g rendanih jabuka

4 kašike šećera

2 kesice C vanilin šećera

4 kašike C pšeničnog griza

Lenja pita

Koraci pripreme

Umutiti jaje i žumanac sa šećerom pa dodati mast i pavlaku.

Zatim lagano dodavati brašno i C prašak za pecivo i umesiti glatko testo. Staviti ga u frižider na sat vremena.

Podeliti testo na dva dela. U pleh staviti papir za pečenje pa rasporediti jedan deo testa.

Preko rasporediti jabuke pomešane sa šećerom, C vanilin šećerom i C pšeničnim grizom.

Preko staviti drugi deo testa, bocnuti ga viljuškom na nekoliko mesta.

Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.

Prohladiti, iseći, možete posuti C šećerom u prahu i uživati u ukusu.

Naši proizvodi

Lenja pita

Koraci pripreme

Umutiti jaje i žumanac sa šećerom pa dodati mast i pavlaku.

Zatim lagano dodavati brašno i C prašak za pecivo i umesiti glatko testo. Staviti ga u frižider na sat vremena.

Podeliti testo na dva dela. U pleh staviti papir za pečenje pa rasporediti jedan deo testa.

Preko rasporediti jabuke pomešane sa šećerom, C vanilin šećerom i C pšeničnim grizom.

Preko staviti drugi deo testa, bocnuti ga viljuškom na nekoliko mesta.

Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.

Prohladiti, iseći, možete posuti C šećerom u prahu i uživati u ukusu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept