burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija24

LENJA PITA

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora

3 komad jaja

2 dl čaša šećera

4 dl čaša brašna

100 ml ulja

200 ml vode

1 kesica C Prašak za pecivo

FIL

1 kg kiselih jabuka

Posuti

50 g prah šećera

LENJA PITA

Potrebno: 3 jajeta 1 Čaša od 2dl šećera 2 čaše od 2dl brašna 1 dl ulja 2 dl vode 1 prašak za pecivo 1 kg kiselih jabuka prah šećer PRIPREMA: U posudu umutiti jaja sa šećerom. Zatim sipati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje.Dobro umutiti i pola smese sipati u pleh i peći na 180°C .Jabuke oljuštiti, izrendati, Pomešati sa malo šećera i prondistati. Kada je prva kora pečena preko nje izliti smesu od jabuka i preko druga polovina testa. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja. Hladan kolač posuti prah šećerom. PRIJATNO!

Koraci pripreme

PRIPREMA

U posudi umutiti jaja sa šećerom. Sipati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje. Dobro umutiti i pola smese sipati u pleh. Peći na 180°C. Jabuke oljuštiti, izrendati, pomešati sa malo šećera i prondistati. Kada je prva kora polupečena preko nje izliti smesu od jabuka i preko drugu polovinu testa. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja. Hladan kolač posuti prah šećerom.

Naši proizvodi

LENJA PITA

Potrebno: 3 jajeta 1 Čaša od 2dl šećera 2 čaše od 2dl brašna 1 dl ulja 2 dl vode 1 prašak za pecivo 1 kg kiselih jabuka prah šećer PRIPREMA: U posudu umutiti jaja sa šećerom. Zatim sipati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje.Dobro umutiti i pola smese sipati u pleh i peći na 180°C .Jabuke oljuštiti, izrendati, Pomešati sa malo šećera i prondistati. Kada je prva kora pečena preko nje izliti smesu od jabuka i preko druga polovina testa. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja. Hladan kolač posuti prah šećerom. PRIJATNO!

Koraci pripreme

PRIPREMA

U posudi umutiti jaja sa šećerom. Sipati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje. Dobro umutiti i pola smese sipati u pleh. Peći na 180°C. Jabuke oljuštiti, izrendati, pomešati sa malo šećera i prondistati. Kada je prva kora polupečena preko nje izliti smesu od jabuka i preko drugu polovinu testa. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja. Hladan kolač posuti prah šećerom.

Autor

dihanna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept