0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
24
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
3 komad jaja
2 dl čaša šećera
4 dl čaša brašna
100 ml ulja
200 ml vode
1 kg kiselih jabuka
50 g prah šećera
Potrebno: 3 jajeta 1 Čaša od 2dl šećera 2 čaše od 2dl brašna 1 dl ulja 2 dl vode 1 prašak za pecivo 1 kg kiselih jabuka prah šećer PRIPREMA: U posudu umutiti jaja sa šećerom. Zatim sipati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje.Dobro umutiti i pola smese sipati u pleh i peći na 180°C .Jabuke oljuštiti, izrendati, Pomešati sa malo šećera i prondistati. Kada je prva kora pečena preko nje izliti smesu od jabuka i preko druga polovina testa. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja. Hladan kolač posuti prah šećerom. PRIJATNO!
U posudi umutiti jaja sa šećerom. Sipati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje. Dobro umutiti i pola smese sipati u pleh. Peći na 180°C. Jabuke oljuštiti, izrendati, pomešati sa malo šećera i prondistati. Kada je prva kora polupečena preko nje izliti smesu od jabuka i preko drugu polovinu testa. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja. Hladan kolač posuti prah šećerom.
Potrebno: 3 jajeta 1 Čaša od 2dl šećera 2 čaše od 2dl brašna 1 dl ulja 2 dl vode 1 prašak za pecivo 1 kg kiselih jabuka prah šećer PRIPREMA: U posudu umutiti jaja sa šećerom. Zatim sipati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje.Dobro umutiti i pola smese sipati u pleh i peći na 180°C .Jabuke oljuštiti, izrendati, Pomešati sa malo šećera i prondistati. Kada je prva kora pečena preko nje izliti smesu od jabuka i preko druga polovina testa. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja. Hladan kolač posuti prah šećerom. PRIJATNO!
U posudi umutiti jaja sa šećerom. Sipati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje. Dobro umutiti i pola smese sipati u pleh. Peći na 180°C. Jabuke oljuštiti, izrendati, pomešati sa malo šećera i prondistati. Kada je prva kora polupečena preko nje izliti smesu od jabuka i preko drugu polovinu testa. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja. Hladan kolač posuti prah šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.