burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Ledene kocke sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za biskvit:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

3 kašike ulja

3 kašike C kakao praha

1/2 C praška za pecivo

Sirup:

350 g šećera

300 ml vode

1. fil:

150 g šećera

1 šoljica mleka

350 g mlevenih oraha

50 g margarina ili putera

2. fil:

500 ml mleka

5 kašika brašna

2 kašike C čvrstina

5 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

125 g margarina

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Ledene kocke sa orasima

Koraci pripreme

Umutiti belanca, dodati šećer i mutiti da bude čvrsto. Dodati jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom.

Dodati ulje i mešavinu brašna, C kakao praha i C praška za pecivo.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh (dimenzije 35x20 cm) i peći na 180°C oko 15 do 20 min. Ne vaditi iz pleha.

Za sirup kuvati šećer sa vodom 5 minuta, pa toplim preliti hladan kolač. Ostaviti da ga biskvit potpuno upije.

Kratko prokuvati mleko sa šećerom, pa dodati mlevene orahe i margarin. Naneti na kolač dok je toplo.

Od pola litre mleka odvojiti 200 ml za razmutiti brašno i C čvrstin, a ostatak skuvati.

Kad mleko zavri, umešati deo sa brašnom i skuvati krem kao puding. Zasladiti

Prohlađeni krem sjediniti sa penasto umućenim margarinom i sipati na kolač.

Preliti glazurom od čokolade otopljene sa uljem.

Naši proizvodi

Ledene kocke sa orasima

Koraci pripreme

Umutiti belanca, dodati šećer i mutiti da bude čvrsto. Dodati jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom.

Dodati ulje i mešavinu brašna, C kakao praha i C praška za pecivo.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh (dimenzije 35x20 cm) i peći na 180°C oko 15 do 20 min. Ne vaditi iz pleha.

Za sirup kuvati šećer sa vodom 5 minuta, pa toplim preliti hladan kolač. Ostaviti da ga biskvit potpuno upije.

Kratko prokuvati mleko sa šećerom, pa dodati mlevene orahe i margarin. Naneti na kolač dok je toplo.

Od pola litre mleka odvojiti 200 ml za razmutiti brašno i C čvrstin, a ostatak skuvati.

Kad mleko zavri, umešati deo sa brašnom i skuvati krem kao puding. Zasladiti

Prohlađeni krem sjediniti sa penasto umućenim margarinom i sipati na kolač.

Preliti glazurom od čokolade otopljene sa uljem.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept