0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike ulja
3 kašike C kakao praha
1/2 C praška za pecivo
350 g šećera
300 ml vode
150 g šećera
1 šoljica mleka
350 g mlevenih oraha
50 g margarina ili putera
500 ml mleka
5 kašika brašna
2 kašike C čvrstina
5 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
125 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Umutiti belanca, dodati šećer i mutiti da bude čvrsto. Dodati jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom.
Dodati ulje i mešavinu brašna, C kakao praha i C praška za pecivo.
Sipati u podmazan i brašnom posut pleh (dimenzije 35x20 cm) i peći na 180°C oko 15 do 20 min. Ne vaditi iz pleha.
Za sirup kuvati šećer sa vodom 5 minuta, pa toplim preliti hladan kolač. Ostaviti da ga biskvit potpuno upije.
Kratko prokuvati mleko sa šećerom, pa dodati mlevene orahe i margarin. Naneti na kolač dok je toplo.
Od pola litre mleka odvojiti 200 ml za razmutiti brašno i C čvrstin, a ostatak skuvati.
Kad mleko zavri, umešati deo sa brašnom i skuvati krem kao puding. Zasladiti
Prohlađeni krem sjediniti sa penasto umućenim margarinom i sipati na kolač.
Preliti glazurom od čokolade otopljene sa uljem.
Umutiti belanca, dodati šećer i mutiti da bude čvrsto. Dodati jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom.
Dodati ulje i mešavinu brašna, C kakao praha i C praška za pecivo.
Sipati u podmazan i brašnom posut pleh (dimenzije 35x20 cm) i peći na 180°C oko 15 do 20 min. Ne vaditi iz pleha.
Za sirup kuvati šećer sa vodom 5 minuta, pa toplim preliti hladan kolač. Ostaviti da ga biskvit potpuno upije.
Kratko prokuvati mleko sa šećerom, pa dodati mlevene orahe i margarin. Naneti na kolač dok je toplo.
Od pola litre mleka odvojiti 200 ml za razmutiti brašno i C čvrstin, a ostatak skuvati.
Kad mleko zavri, umešati deo sa brašnom i skuvati krem kao puding. Zasladiti
Prohlađeni krem sjediniti sa penasto umućenim margarinom i sipati na kolač.
Preliti glazurom od čokolade otopljene sa uljem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.