burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Ledene kocke sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Za patišpanj:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

1 kašika C kakaoa

6 kašika mlevenih oraha

Preliv za patišpanj:

200 g šećera

200 ml vode

Beli fil:

600 ml mleka

12 kašika brašna

150 g šećera

250 g margarina

Voćni fil:

oko 700 g očišćenih jagoda

200 g šećera

2 kesice C pudinga od jagode

oko 350 ml vode

Preliv:

150 g čokolade

7 kašika ulja

Ledene kocke sa jagodama

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti penasto jaja, pa na pola mućenja postepeno dodavati šećer. Kad jaja budu čvrsto umućena, dodati preostale sastojke prethodno izmešane i sjediniti.

Smesu preručiti u uljem podmazan i pobrašnjen pleh (veličina 32), pa peći na 200 stepeni i postepeno snižavati temperaturu, sve dok se kora ne odvoji od zidova tepsije.

Preliv:
Staviti vodu sa šećerom da se zagreva i od trenutka kad provri treba da vri još 10-tak minuta. Skloniti sa vatre i preliti ohlađen patišpanj.

Beli fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu mikserom razmutiti brašno, a ostatak mleka staviti da se zagreva sa šećerom. U vrelo mleko uliti razmućeno brašno, ekstrat vanile i skuvati kao puding, pa skloniti sa strane da se ohladi (ja u vrelo dodam i 100 g bele čokolade i naravno, smanjim količinu šećera ali nije obavezno).

Posebno penasto umutiti margarin pa mu postepeno dodavati beli fil i sve lepo sjediniti.

Voćni fil:
Jagode oprati i očistiti, pa iseći na sitne komade i staviti sa 150 ml vode da se kuvaju. Kada provri, treba da se kuvaju još 5 minuta i za to vreme nekoliko puta ih izgnječiti, kao kad se pravi pire.

Šećer izmešati sa prahom za puding i razbiti lepo u 200 ml vode da nema grudvica, pa dodati u jagode i skuvati.

Na koru (koja ostaje u plehu) naneti beli fil, pa preko njega prohlađen (topao) voćni fil.

Čokoladu otopiti na tihoj vatri sa uljem i preliti odmah preko voćnog fila.

Ostaviti u frižider na par sati da se ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Ledene kocke sa jagodama

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti penasto jaja, pa na pola mućenja postepeno dodavati šećer. Kad jaja budu čvrsto umućena, dodati preostale sastojke prethodno izmešane i sjediniti.

Smesu preručiti u uljem podmazan i pobrašnjen pleh (veličina 32), pa peći na 200 stepeni i postepeno snižavati temperaturu, sve dok se kora ne odvoji od zidova tepsije.

Preliv:
Staviti vodu sa šećerom da se zagreva i od trenutka kad provri treba da vri još 10-tak minuta. Skloniti sa vatre i preliti ohlađen patišpanj.

Beli fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu mikserom razmutiti brašno, a ostatak mleka staviti da se zagreva sa šećerom. U vrelo mleko uliti razmućeno brašno, ekstrat vanile i skuvati kao puding, pa skloniti sa strane da se ohladi (ja u vrelo dodam i 100 g bele čokolade i naravno, smanjim količinu šećera ali nije obavezno).

Posebno penasto umutiti margarin pa mu postepeno dodavati beli fil i sve lepo sjediniti.

Voćni fil:
Jagode oprati i očistiti, pa iseći na sitne komade i staviti sa 150 ml vode da se kuvaju. Kada provri, treba da se kuvaju još 5 minuta i za to vreme nekoliko puta ih izgnječiti, kao kad se pravi pire.

Šećer izmešati sa prahom za puding i razbiti lepo u 200 ml vode da nema grudvica, pa dodati u jagode i skuvati.

Na koru (koja ostaje u plehu) naneti beli fil, pa preko njega prohlađen (topao) voćni fil.

Čokoladu otopiti na tihoj vatri sa uljem i preliti odmah preko voćnog fila.

Ostaviti u frižider na par sati da se ohladi i stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept