0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
5-6 manjih krušaka
200 g margarina
1 banana
5 jaja
280 g brašna
20 g C kakaoa
20 g C čvrstina
3 C vanilin šećera
100 g šećera
1 C prašak za pecivo
Umutiti jaja sa šećerom, dodati izgnječenu banana, omekšao margarin, C kakao, C čvrstin, brašno, C vanillin šećer i na kraju C prašak za pecivo.
Testo izlijte u kalup za kuglof koji je dobro podmazan margarinom.
Utisnuti onoliko krušaka celih koliko može da stane u pleh.
Kruškama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje pravo. Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade I posuti listovima badema, mlevenim orasima ili jednostavno samo C šećerom u prahu.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati izgnječenu banana, omekšao margarin, C kakao, C čvrstin, brašno, C vanillin šećer i na kraju C prašak za pecivo.
Testo izlijte u kalup za kuglof koji je dobro podmazan margarinom.
Utisnuti onoliko krušaka celih koliko može da stane u pleh.
Kruškama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje pravo. Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade I posuti listovima badema, mlevenim orasima ili jednostavno samo C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.