burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija6

Kuglof sa jagodom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo

2 komad jaja

125 g puter

1 kašičica soli

4 kašika braon šećer

80 ml mleko

325 g speltinog brašna (može i pšenično)

2 kašičica C Suvi kvasac

2 kašika voćni namaz od 75% jagode

Dekoracija

. malo voćnog namaza od 75% jagode

. malo listića kokosa

. malo svežih jagoda

Kuglof sa jagodom

Koristila sam recept za mini pekaricu ali sam malo promenila neke stvari, zbog toga su i sastojci za 750g kolača. Spoj klasičnog kuglofa i jagode je sjajan a kolač je mekan i vrlo ukusan.

Koraci pripreme

Napravite testo

Umešajte suve sastojke u jednoj a mokre u drugoj činiji (prvo ulupajte jaja da postanu penasta i omekšajte puter), pa spojite polako mešajući dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Podelite smesu, u jednu dodajte namaz od jagode i dobro umeŝajte.

Kalup za kuglof namažite iznutra puterom koji je ostao u činijici gde ste ga omekšavali pa sipajte smesu prvo iz jedne pa iz druge činije naizmenično. Možete čačkalicom proći kroz testo da se malo više pomešaju slojevi.

Narastanje

Ostavite jedno sat vremena da narasta pokriveno, možda sat i po, dok se ne udvostruči.

Pečenje

Stavite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 40ak minuta. Proverite oko 30. minuta da ne gori gornji sloj mnogo, ako je brzo dobio boju stavite alu foliju preko kalupa poslednjih 10ak minuta. Gotov je kada čačkalica izlazi suva ili sa par zrnca.

Dekoracija

Namažite namaz od jagoda po vrhu kuglofa pa dodajte sveže jagode iseckane na sitno, kokosove listiće za kontrast ili nešto što volite. Prijatno!

Komentar za srce 😄

Inače, ja sam mislila da mi nije uspeo kolač jer je ispao toliko mali dok nisam shvatila da je za meru od 750g a da je kalup za kuglof za duplo veće kolače. Tako neraspoložena sam ga isekla kad ono, kolač mi je pokazao srce 😄 ovo je totalno slučajno i nenamerno ispalo, tako da, na žalost, nemam recept za to 😅

Inače, preukusan je, samo testo je ukusno po sebi a mešavina sa jagodom ga dodatno izdiže i daje mu sočnost. Ko voli ovaj tip kolača, uživaće 100% 😊

Naši proizvodi

Kuglof sa jagodom

Koristila sam recept za mini pekaricu ali sam malo promenila neke stvari, zbog toga su i sastojci za 750g kolača. Spoj klasičnog kuglofa i jagode je sjajan a kolač je mekan i vrlo ukusan.

Koraci pripreme

Napravite testo

Umešajte suve sastojke u jednoj a mokre u drugoj činiji (prvo ulupajte jaja da postanu penasta i omekšajte puter), pa spojite polako mešajući dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Podelite smesu, u jednu dodajte namaz od jagode i dobro umeŝajte.

Kalup za kuglof namažite iznutra puterom koji je ostao u činijici gde ste ga omekšavali pa sipajte smesu prvo iz jedne pa iz druge činije naizmenično. Možete čačkalicom proći kroz testo da se malo više pomešaju slojevi.

Narastanje

Ostavite jedno sat vremena da narasta pokriveno, možda sat i po, dok se ne udvostruči.

Pečenje

Stavite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 40ak minuta. Proverite oko 30. minuta da ne gori gornji sloj mnogo, ako je brzo dobio boju stavite alu foliju preko kalupa poslednjih 10ak minuta. Gotov je kada čačkalica izlazi suva ili sa par zrnca.

Dekoracija

Namažite namaz od jagoda po vrhu kuglofa pa dodajte sveže jagode iseckane na sitno, kokosove listiće za kontrast ili nešto što volite. Prijatno!

Komentar za srce 😄

Inače, ja sam mislila da mi nije uspeo kolač jer je ispao toliko mali dok nisam shvatila da je za meru od 750g a da je kalup za kuglof za duplo veće kolače. Tako neraspoložena sam ga isekla kad ono, kolač mi je pokazao srce 😄 ovo je totalno slučajno i nenamerno ispalo, tako da, na žalost, nemam recept za to 😅

Inače, preukusan je, samo testo je ukusno po sebi a mešavina sa jagodom ga dodatno izdiže i daje mu sočnost. Ko voli ovaj tip kolača, uživaće 100% 😊

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept