0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
6
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
2 komad jaja
125 g puter
1 kašičica soli
4 kašika braon šećer
80 ml mleko
325 g speltinog brašna (može i pšenično)
2 kašika voćni namaz od 75% jagode
. malo voćnog namaza od 75% jagode
. malo listića kokosa
. malo svežih jagoda
Koristila sam recept za mini pekaricu ali sam malo promenila neke stvari, zbog toga su i sastojci za 750g kolača. Spoj klasičnog kuglofa i jagode je sjajan a kolač je mekan i vrlo ukusan.
Umešajte suve sastojke u jednoj a mokre u drugoj činiji (prvo ulupajte jaja da postanu penasta i omekšajte puter), pa spojite polako mešajući dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Podelite smesu, u jednu dodajte namaz od jagode i dobro umeŝajte.
Kalup za kuglof namažite iznutra puterom koji je ostao u činijici gde ste ga omekšavali pa sipajte smesu prvo iz jedne pa iz druge činije naizmenično. Možete čačkalicom proći kroz testo da se malo više pomešaju slojevi.
Ostavite jedno sat vremena da narasta pokriveno, možda sat i po, dok se ne udvostruči.
Stavite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 40ak minuta. Proverite oko 30. minuta da ne gori gornji sloj mnogo, ako je brzo dobio boju stavite alu foliju preko kalupa poslednjih 10ak minuta. Gotov je kada čačkalica izlazi suva ili sa par zrnca.
Namažite namaz od jagoda po vrhu kuglofa pa dodajte sveže jagode iseckane na sitno, kokosove listiće za kontrast ili nešto što volite. Prijatno!
Inače, ja sam mislila da mi nije uspeo kolač jer je ispao toliko mali dok nisam shvatila da je za meru od 750g a da je kalup za kuglof za duplo veće kolače. Tako neraspoložena sam ga isekla kad ono, kolač mi je pokazao srce 😄 ovo je totalno slučajno i nenamerno ispalo, tako da, na žalost, nemam recept za to 😅
Inače, preukusan je, samo testo je ukusno po sebi a mešavina sa jagodom ga dodatno izdiže i daje mu sočnost. Ko voli ovaj tip kolača, uživaće 100% 😊
Koristila sam recept za mini pekaricu ali sam malo promenila neke stvari, zbog toga su i sastojci za 750g kolača. Spoj klasičnog kuglofa i jagode je sjajan a kolač je mekan i vrlo ukusan.
Umešajte suve sastojke u jednoj a mokre u drugoj činiji (prvo ulupajte jaja da postanu penasta i omekšajte puter), pa spojite polako mešajući dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Podelite smesu, u jednu dodajte namaz od jagode i dobro umeŝajte.
Kalup za kuglof namažite iznutra puterom koji je ostao u činijici gde ste ga omekšavali pa sipajte smesu prvo iz jedne pa iz druge činije naizmenično. Možete čačkalicom proći kroz testo da se malo više pomešaju slojevi.
Ostavite jedno sat vremena da narasta pokriveno, možda sat i po, dok se ne udvostruči.
Stavite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 40ak minuta. Proverite oko 30. minuta da ne gori gornji sloj mnogo, ako je brzo dobio boju stavite alu foliju preko kalupa poslednjih 10ak minuta. Gotov je kada čačkalica izlazi suva ili sa par zrnca.
Namažite namaz od jagoda po vrhu kuglofa pa dodajte sveže jagode iseckane na sitno, kokosove listiće za kontrast ili nešto što volite. Prijatno!
Inače, ja sam mislila da mi nije uspeo kolač jer je ispao toliko mali dok nisam shvatila da je za meru od 750g a da je kalup za kuglof za duplo veće kolače. Tako neraspoložena sam ga isekla kad ono, kolač mi je pokazao srce 😄 ovo je totalno slučajno i nenamerno ispalo, tako da, na žalost, nemam recept za to 😅
Inače, preukusan je, samo testo je ukusno po sebi a mešavina sa jagodom ga dodatno izdiže i daje mu sočnost. Ko voli ovaj tip kolača, uživaće 100% 😊
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.