burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija24

Krem od malina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
24

Sastojci

Krem

500 g malina

500 ml mleka

300 g šećera

6 komad jaja

1 kašika brašna

2 kesica C Želatin

Krem od malina

Poslastica koja se topi u ustima, a izgleda kao pahuljasti ružičasti oblak.

Koraci pripreme

1.

Od 500 g malina odvojite 150 g i izgnječite ih. Želatin prelijte sa 8 kašika vode i ostavite da nabubri. Odvojite žumanca od belanaca. Sa žumancima umutite brašno. U mleko sipajte šećer i žumanca sa brašnom, pa stavite na ringlu na umerenu temperaturu da se kuva. Mešajte žicom.

2,

Kada smesa počne da vri smanjite temperaturu i kuvajte uz mešanje da se smesa malo zgusne - otprilike 2-3 minuta. Umešajte nabubreli želatin i mešajte dok se sav želatin ne otopi. Sklonite s ringle, umešajte izgnječene maline i ostavite krem da se ohladi.

3,

Kada se krem ohladi umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte preostale maline (350 g) u ohlađen krem i sve lepo umutite.

4,

Krem sipajte u navlažene posude i ostavite u frižider bar 3 sata (najbolje preko noći) da se lepo stegne.

5,

Stegnut krem izručite na tacnu i ukrasite po želji svežim malinama.

Naši proizvodi

Krem od malina

Poslastica koja se topi u ustima, a izgleda kao pahuljasti ružičasti oblak.

Koraci pripreme

1.

Od 500 g malina odvojite 150 g i izgnječite ih. Želatin prelijte sa 8 kašika vode i ostavite da nabubri. Odvojite žumanca od belanaca. Sa žumancima umutite brašno. U mleko sipajte šećer i žumanca sa brašnom, pa stavite na ringlu na umerenu temperaturu da se kuva. Mešajte žicom.

2,

Kada smesa počne da vri smanjite temperaturu i kuvajte uz mešanje da se smesa malo zgusne - otprilike 2-3 minuta. Umešajte nabubreli želatin i mešajte dok se sav želatin ne otopi. Sklonite s ringle, umešajte izgnječene maline i ostavite krem da se ohladi.

3,

Kada se krem ohladi umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte preostale maline (350 g) u ohlađen krem i sve lepo umutite.

4,

Krem sipajte u navlažene posude i ostavite u frižider bar 3 sata (najbolje preko noći) da se lepo stegne.

5,

Stegnut krem izručite na tacnu i ukrasite po želji svežim malinama.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i kolači"

Pošalji recept