0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
24
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
Poslastica koja se topi u ustima, a izgleda kao pahuljasti ružičasti oblak.
Od 500 g malina odvojite 150 g i izgnječite ih. Želatin prelijte sa 8 kašika vode i ostavite da nabubri. Odvojite žumanca od belanaca. Sa žumancima umutite brašno. U mleko sipajte šećer i žumanca sa brašnom, pa stavite na ringlu na umerenu temperaturu da se kuva. Mešajte žicom.
Kada smesa počne da vri smanjite temperaturu i kuvajte uz mešanje da se smesa malo zgusne - otprilike 2-3 minuta. Umešajte nabubreli želatin i mešajte dok se sav želatin ne otopi. Sklonite s ringle, umešajte izgnječene maline i ostavite krem da se ohladi.
Kada se krem ohladi umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte preostale maline (350 g) u ohlađen krem i sve lepo umutite.
Krem sipajte u navlažene posude i ostavite u frižider bar 3 sata (najbolje preko noći) da se lepo stegne.
Stegnut krem izručite na tacnu i ukrasite po želji svežim malinama.
Poslastica koja se topi u ustima, a izgleda kao pahuljasti ružičasti oblak.
Od 500 g malina odvojite 150 g i izgnječite ih. Želatin prelijte sa 8 kašika vode i ostavite da nabubri. Odvojite žumanca od belanaca. Sa žumancima umutite brašno. U mleko sipajte šećer i žumanca sa brašnom, pa stavite na ringlu na umerenu temperaturu da se kuva. Mešajte žicom.
Kada smesa počne da vri smanjite temperaturu i kuvajte uz mešanje da se smesa malo zgusne - otprilike 2-3 minuta. Umešajte nabubreli želatin i mešajte dok se sav želatin ne otopi. Sklonite s ringle, umešajte izgnječene maline i ostavite krem da se ohladi.
Kada se krem ohladi umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte preostale maline (350 g) u ohlađen krem i sve lepo umutite.
Krem sipajte u navlažene posude i ostavite u frižider bar 3 sata (najbolje preko noći) da se lepo stegne.
Stegnut krem izručite na tacnu i ukrasite po želji svežim malinama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.