1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
500 g šljiva
5 kesica šećera
4 kašika meda
2 kašičica cimeta
150 g brašna,
5 kašika šećera
1 čaša 2 dl mleka
100 g margarina
100 g čokolade
3 kašika ulja
Ukusan, to je najvažnije...
Šljive pepoloviti i odstraniti koštice. Dodati im šećer, C vanilin šećer, med i cimet. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta. Za to vreme pripremite testo, brašnu dodajte šećer, mleko, margarin i na kraju C prašak za pecivo. U podmazan pleh stavite testo, pa po testu rasporedite šljive .Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite kolač. Pečen kolač ostavite da se ohladi pa ga prelijte glazurom od čokolade. Čokoladu otopite sa 3 kašike ulja. Kolač ko ne želi da preliva čokoladom može ga posuti C šećerom u prahu ili ostaviti kakav jesta. U svakoj varijanzi je odličan. Ja sam kolač prelila čokoladom i ukrasila ga saćem. Saće sam dobila na poklon. Saće u medu je jako zdravo i korisno, plus na ovom kolaču dekorativno.
Ukusan, to je najvažnije...
Šljive pepoloviti i odstraniti koštice. Dodati im šećer, C vanilin šećer, med i cimet. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta. Za to vreme pripremite testo, brašnu dodajte šećer, mleko, margarin i na kraju C prašak za pecivo. U podmazan pleh stavite testo, pa po testu rasporedite šljive .Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite kolač. Pečen kolač ostavite da se ohladi pa ga prelijte glazurom od čokolade. Čokoladu otopite sa 3 kašike ulja. Kolač ko ne želi da preliva čokoladom može ga posuti C šećerom u prahu ili ostaviti kakav jesta. U svakoj varijanzi je odličan. Ja sam kolač prelila čokoladom i ukrasila ga saćem. Saće sam dobila na poklon. Saće u medu je jako zdravo i korisno, plus na ovom kolaču dekorativno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.