burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Kolač sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Potrebno je

500 g šljiva

5 kesica šećera

4 kašika meda

2 kašičica cimeta

2 kesica C Vanilin šećer

Za testo je potrebno :

150 g brašna,

5 kašika šećera

1 kašika C Prašak za pecivo

1 čaša 2 dl mleka

100 g margarina

Za glazuru:

100 g čokolade

3 kašika ulja

Kolač sa šljivama

Ukusan, to je najvažnije...

Koraci pripreme

Priprema

Šljive pepoloviti i odstraniti koštice. Dodati im šećer, C vanilin šećer, med i cimet. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta. Za to vreme pripremite testo, brašnu dodajte šećer, mleko, margarin i na kraju C prašak za pecivo. U podmazan pleh stavite testo, pa po testu rasporedite šljive .Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite kolač. Pečen kolač ostavite da se ohladi pa ga prelijte glazurom od čokolade. Čokoladu otopite sa 3 kašike ulja. Kolač ko ne želi da preliva čokoladom može ga posuti C šećerom u prahu ili ostaviti kakav jesta. U svakoj varijanzi je odličan. Ja sam kolač prelila čokoladom i ukrasila ga saćem. Saće sam dobila na poklon. Saće u medu je jako zdravo i korisno, plus na ovom kolaču dekorativno.

Naši proizvodi

Kolač sa šljivama

Ukusan, to je najvažnije...

Koraci pripreme

Priprema

Šljive pepoloviti i odstraniti koštice. Dodati im šećer, C vanilin šećer, med i cimet. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta. Za to vreme pripremite testo, brašnu dodajte šećer, mleko, margarin i na kraju C prašak za pecivo. U podmazan pleh stavite testo, pa po testu rasporedite šljive .Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite kolač. Pečen kolač ostavite da se ohladi pa ga prelijte glazurom od čokolade. Čokoladu otopite sa 3 kašike ulja. Kolač ko ne želi da preliva čokoladom može ga posuti C šećerom u prahu ili ostaviti kakav jesta. U svakoj varijanzi je odličan. Ja sam kolač prelila čokoladom i ukrasila ga saćem. Saće sam dobila na poklon. Saće u medu je jako zdravo i korisno, plus na ovom kolaču dekorativno.

Autor

Verica Poznanović
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept