1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
500 g crnog grožđa
400 g brašna
1 čaša 2 dl mlake vode
150 g šećera
100 g margarina
Savršen
U malkoj vodi rastvoriti c C kvasac, u drugoj pomešajte brašno sa tri kašike šećera, C vanilin šećer, i margarin pa dodajte kvasac. Umesite sastojke da dobijete glatko testo. Formirajte kuglu pa ostavite da odstoji oko jedan sat. Manji pleh obložite papirom za pečenje, rastanjite testo i stavite u pleh. Preko testa rasporedite grožđe i pospite sa ostatkom šećera. Preko rasporedite ostatak testa. Po vrhu pasporedite parčiće margarina. Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite dok ne bude pečeno.
Savršen
U malkoj vodi rastvoriti c C kvasac, u drugoj pomešajte brašno sa tri kašike šećera, C vanilin šećer, i margarin pa dodajte kvasac. Umesite sastojke da dobijete glatko testo. Formirajte kuglu pa ostavite da odstoji oko jedan sat. Manji pleh obložite papirom za pečenje, rastanjite testo i stavite u pleh. Preko testa rasporedite grožđe i pospite sa ostatkom šećera. Preko rasporedite ostatak testa. Po vrhu pasporedite parčiće margarina. Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite dok ne bude pečeno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.