0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
52 kriške
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
52 kriške
150 g šećera
100 ml vode
125 g margarina
100 g C kokosa
125 g C zamene za mleko u prahu
150 g šećera
100 ml vode
125 g margarina
250 g mlevenog keksa
3 kašike C kakaoa
13 manjih suvih smokvi
100 g oraha u jezgru
50 g C kokosa
Bela smesa:
U odgovarajućoj posudi skuvati vodu i šećer, pa kada provri dodati margarin i kuvati još pet minuta.
Zatim dodati mleko u prahu i kokos, pa umutiti mikserom da nema grudvica. Ostaviti da se ohladi.
Braon smesa:
U posudi skuvati vodu i šećer, dodati margarin i kuvati još 5 minuta, dodati keks i C kakao, promešati varjačom i ostaviti da se prohladi.
Smokve potopiti u mlaku vodu na nekoliko minuta, ocediti, odseći im vrh i puniti ih jezgrama oraha.
Braon masom obložiti smokve i ostaviti u frižider na pola sata da se ohlade, pa ih izvaditi i obloziti i belom masom.
Kugle uvaljati u C kokos, pa ostaviti da se kugle stegnu.
Seći na polovinu, pa svaki polovinu po želji na dve ili tri kriške.
Bela smesa:
U odgovarajućoj posudi skuvati vodu i šećer, pa kada provri dodati margarin i kuvati još pet minuta.
Zatim dodati mleko u prahu i kokos, pa umutiti mikserom da nema grudvica. Ostaviti da se ohladi.
Braon smesa:
U posudi skuvati vodu i šećer, dodati margarin i kuvati još 5 minuta, dodati keks i C kakao, promešati varjačom i ostaviti da se prohladi.
Smokve potopiti u mlaku vodu na nekoliko minuta, ocediti, odseći im vrh i puniti ih jezgrama oraha.
Braon masom obložiti smokve i ostaviti u frižider na pola sata da se ohlade, pa ih izvaditi i obloziti i belom masom.
Kugle uvaljati u C kokos, pa ostaviti da se kugle stegnu.
Seći na polovinu, pa svaki polovinu po želji na dve ili tri kriške.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.