burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kokosan

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 l mleka

oko 400 g šećera

4 kašike C griza

100 g C kokosa

3 jaja

1/2 šolje (za belu kafu) ulja

2 kašike C kakao praha

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1 šolja (za belu kafu) brašna

200 g čokolade za glazuru

Kokosan

Koraci pripreme

Fil:
U 750 ml mleka skuvati 5 kašika šećera, 1 C vanilin šećer, 4 kašike C griza i 100 g C kokosa.

Kora:
Umutiti 3 jaja sa 1 šoljom šećera, a zatim dodati preostalo mleko, 1/2 šolje ulja, 2 kašike C kakao praha, 1 šolju brašna i 1 C prašak za pecivo.

Polovinu smese za koru izručiti u podmazan pleh i u rerni zagrejanoj na 180°C peći dok ne uhvati koricu (10-tak minuta).

Izvaditi iz rerne, odmah premazati belim filom, a zatim naliti ostatak smese za koru i vratiti da se peče još 20-tak minuta.

Pečeni kolač preliti otopljenom čokoladom. Po želji ukrasiti.

Naši proizvodi

Kokosan

Koraci pripreme

Fil:
U 750 ml mleka skuvati 5 kašika šećera, 1 C vanilin šećer, 4 kašike C griza i 100 g C kokosa.

Kora:
Umutiti 3 jaja sa 1 šoljom šećera, a zatim dodati preostalo mleko, 1/2 šolje ulja, 2 kašike C kakao praha, 1 šolju brašna i 1 C prašak za pecivo.

Polovinu smese za koru izručiti u podmazan pleh i u rerni zagrejanoj na 180°C peći dok ne uhvati koricu (10-tak minuta).

Izvaditi iz rerne, odmah premazati belim filom, a zatim naliti ostatak smese za koru i vratiti da se peče još 20-tak minuta.

Pečeni kolač preliti otopljenom čokoladom. Po želji ukrasiti.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept