0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
1 šolja od 250 ml šećera
1/2 šolje ulja
1/2 šolje mleka
1 šolja brašna
2 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
1/2 l mleka
8 kašika šećera
5 kašika C griza
100 g C kokosa
1 šolja mleka
C kokos
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko.
Brašno, C kakao i C prašak za pecivo najpre izmešati pa onda dodati u smesu sa jajima.
Premazati pleh i sipati polovinu smese da se zapeče.
U međuvremenu skuvati fil:
Staviti mleko da se ugreje, dodati šećer i C griz, a kada mleko provri, skloniti šerpu sa šporeta, dodati C kokos i pažljivo izmešati.
Preko zapečenog patišpanja premazati fil, pa preliti ostatkom patišpanja.
Vratiti kolač u rernu i sačekati da se ispeče.
Pečen kolač preliti jednom šoljom vrućeg mleka i dok je kolač još uvek vruć, posuti sa C kokosovim brašnom.
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko.
Brašno, C kakao i C prašak za pecivo najpre izmešati pa onda dodati u smesu sa jajima.
Premazati pleh i sipati polovinu smese da se zapeče.
U međuvremenu skuvati fil:
Staviti mleko da se ugreje, dodati šećer i C griz, a kada mleko provri, skloniti šerpu sa šporeta, dodati C kokos i pažljivo izmešati.
Preko zapečenog patišpanja premazati fil, pa preliti ostatkom patišpanja.
Vratiti kolač u rernu i sačekati da se ispeče.
Pečen kolač preliti jednom šoljom vrućeg mleka i dok je kolač još uvek vruć, posuti sa C kokosovim brašnom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.