burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 16 osoba

Kokos štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 16 osoba

Sastojci

Za patišpanj:

2 jaja

150 g šećera

100 ml ulja

200 ml mleka

200 g brašna

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Za fil:

7 kašika C griza

1 l mleka

čaša od 200 ml šećera

100 g bele čokolade

200 g C kokosa

Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

Kokos štanglice

Koraci pripreme

7 kašika C griza razmutiti sa malo mleka (uzeti od 1 litra mleka), ostatak mleka sipati u šerpu, dodati čašu šećera od 200 ml.

Kada mleko proključa dodati razmućeni griz, neprestano mešati da ne bi zagorelo, odmah dodati 100 g bele čokolade, mešati dok se ne otopi, pa dodati 200 g C kokosa.

Za patišpanj:
U sudu za mućenje dodati 2 jaja, dodati 150 g šećera, mutiti dok jaja ne pobele, dodati 100 ml ulja.

Dodati 200 ml mleka, dodati 200 g brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, sve zajedno prosejati, lagano umutiti mikserom.

Pleh dobro namazati uljem, sipati polovinu testa pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 5 minuta.

Fil lepo rasporediti preko korice, lepo poravnati pa sipati ostatak testa, peći još 20 minuta na 180 stepeni.

Čačkalicom proveriti da li je kolač dobro ispečen. 200 g čokolade za kuvanje i 6 kašika ulja otopiti.

Otopljenu čokoladu preliti preko kolača. Iseći na štanglice pa poslužiti.

Naši proizvodi

Kokos štanglice

Koraci pripreme

7 kašika C griza razmutiti sa malo mleka (uzeti od 1 litra mleka), ostatak mleka sipati u šerpu, dodati čašu šećera od 200 ml.

Kada mleko proključa dodati razmućeni griz, neprestano mešati da ne bi zagorelo, odmah dodati 100 g bele čokolade, mešati dok se ne otopi, pa dodati 200 g C kokosa.

Za patišpanj:
U sudu za mućenje dodati 2 jaja, dodati 150 g šećera, mutiti dok jaja ne pobele, dodati 100 ml ulja.

Dodati 200 ml mleka, dodati 200 g brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, sve zajedno prosejati, lagano umutiti mikserom.

Pleh dobro namazati uljem, sipati polovinu testa pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 5 minuta.

Fil lepo rasporediti preko korice, lepo poravnati pa sipati ostatak testa, peći još 20 minuta na 180 stepeni.

Čačkalicom proveriti da li je kolač dobro ispečen. 200 g čokolade za kuvanje i 6 kašika ulja otopiti.

Otopljenu čokoladu preliti preko kolača. Iseći na štanglice pa poslužiti.

Autor

Lidija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept