burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kokos štangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

5 žumanaca

300 g brašna

150 g margarina

100 g kristal šećera

1/2 kesice C praška za pecivo

Za premazivanje:

6 kašika džema od kajsije

Nadev:

5 belanaca

200 g kristal šećera

200 g C kokosovog brašna

Kokos štangle

Koraci pripreme

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, posebno umutiti margarin i zatim sastaviti sve zajedno.

Margarin, žumanca, polako dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Testo srednje gustine polako staviti i razvući kašikom u pleh 25x30 prethodno postavljen pek papirom.

Po trestu ravnomerno premazati džem od kajsije.

Belanca dobro umutiti sa šećerom, kada se dobije čvrst šam polako dodati C kokosovo brašno i polako umešati.

Zatim lagano premazati preko džema od kajsije.

Kolač staviti na pečenje 25-30 min na 170-180°C.

Naši proizvodi

Kokos štangle

Koraci pripreme

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, posebno umutiti margarin i zatim sastaviti sve zajedno.

Margarin, žumanca, polako dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Testo srednje gustine polako staviti i razvući kašikom u pleh 25x30 prethodno postavljen pek papirom.

Po trestu ravnomerno premazati džem od kajsije.

Belanca dobro umutiti sa šećerom, kada se dobije čvrst šam polako dodati C kokosovo brašno i polako umešati.

Zatim lagano premazati preko džema od kajsije.

Kolač staviti na pečenje 25-30 min na 170-180°C.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept