0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
5 žumanaca
300 g brašna
150 g margarina
100 g kristal šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
6 kašika džema od kajsije
5 belanaca
200 g kristal šećera
200 g C kokosovog brašna
Dobro umutiti žumanca sa šećerom, posebno umutiti margarin i zatim sastaviti sve zajedno.
Margarin, žumanca, polako dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Testo srednje gustine polako staviti i razvući kašikom u pleh 25x30 prethodno postavljen pek papirom.
Po trestu ravnomerno premazati džem od kajsije.
Belanca dobro umutiti sa šećerom, kada se dobije čvrst šam polako dodati C kokosovo brašno i polako umešati.
Zatim lagano premazati preko džema od kajsije.
Kolač staviti na pečenje 25-30 min na 170-180°C.
Dobro umutiti žumanca sa šećerom, posebno umutiti margarin i zatim sastaviti sve zajedno.
Margarin, žumanca, polako dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Testo srednje gustine polako staviti i razvući kašikom u pleh 25x30 prethodno postavljen pek papirom.
Po trestu ravnomerno premazati džem od kajsije.
Belanca dobro umutiti sa šećerom, kada se dobije čvrst šam polako dodati C kokosovo brašno i polako umešati.
Zatim lagano premazati preko džema od kajsije.
Kolač staviti na pečenje 25-30 min na 170-180°C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.