burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kokos štangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

3 jajeta

4 šoljice šećera

1 šoljica ulja

2 šoljice mleka

4 šoljice brašna

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

malo soli

Fil:

10 kašika šećera

4-5 kašika C kakao praha

25 kašika mleka

125 g margarina

200 g C kokosa

Kokos štangle

Koraci pripreme

Mikserom umutiti sastojke za koru po napisanom redosledu.

Izliti je u dublji pleh, na pek papir (ili ga nauljiti i posuti brašnom). Koru peći 20 - 25 minuta na 200 stepeni.

Pečenu ostaviti u plehu. Kada se kora ohladi, preliti je sa pripremljenim filom.

U šerpicu sipati šećer, C kakao, mleko i margarin. Sve prokuvati, skloniti, umešati C kokos (ostaviti kokosa za 2-3 kašike) i odmah preliti preko kore u plehu.

Poravnati fil i ceo kolač posuti sa preostalom količinom kokosa.

Ohlađen iseći na komade željene veličine.

Naši proizvodi

Kokos štangle

Koraci pripreme

Mikserom umutiti sastojke za koru po napisanom redosledu.

Izliti je u dublji pleh, na pek papir (ili ga nauljiti i posuti brašnom). Koru peći 20 - 25 minuta na 200 stepeni.

Pečenu ostaviti u plehu. Kada se kora ohladi, preliti je sa pripremljenim filom.

U šerpicu sipati šećer, C kakao, mleko i margarin. Sve prokuvati, skloniti, umešati C kokos (ostaviti kokosa za 2-3 kašike) i odmah preliti preko kore u plehu.

Poravnati fil i ceo kolač posuti sa preostalom količinom kokosa.

Ohlađen iseći na komade željene veličine.

Autor

Ljubica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept