0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jajeta
4 šoljice šećera
1 šoljica ulja
2 šoljice mleka
4 šoljice brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
malo soli
10 kašika šećera
4-5 kašika C kakao praha
25 kašika mleka
125 g margarina
200 g C kokosa
Mikserom umutiti sastojke za koru po napisanom redosledu.
Izliti je u dublji pleh, na pek papir (ili ga nauljiti i posuti brašnom). Koru peći 20 - 25 minuta na 200 stepeni.
Pečenu ostaviti u plehu. Kada se kora ohladi, preliti je sa pripremljenim filom.
U šerpicu sipati šećer, C kakao, mleko i margarin. Sve prokuvati, skloniti, umešati C kokos (ostaviti kokosa za 2-3 kašike) i odmah preliti preko kore u plehu.
Poravnati fil i ceo kolač posuti sa preostalom količinom kokosa.
Ohlađen iseći na komade željene veličine.
Mikserom umutiti sastojke za koru po napisanom redosledu.
Izliti je u dublji pleh, na pek papir (ili ga nauljiti i posuti brašnom). Koru peći 20 - 25 minuta na 200 stepeni.
Pečenu ostaviti u plehu. Kada se kora ohladi, preliti je sa pripremljenim filom.
U šerpicu sipati šećer, C kakao, mleko i margarin. Sve prokuvati, skloniti, umešati C kokos (ostaviti kokosa za 2-3 kašike) i odmah preliti preko kore u plehu.
Poravnati fil i ceo kolač posuti sa preostalom količinom kokosa.
Ohlađen iseći na komade željene veličine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.