burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Kokos sarmice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Kore:

4 jaja

4 kašika šećera

4 kašika brašna

Fil:

300 g eurokrema

Preliv:

300 ml mleka

100 g čokolade

125 g margarina

5 kašika šećera

Za valjanje:

200 g C kokosa

Kokos sarmice

Koraci pripreme

Izmutiti 4 belanceta, dodati 4 kašike šećera, 4 žumanca i na kraju 4 kašike brašna.

Na tepsiju staviti papir za pečenje pa razliti smesu i staviti da se peče.

Kada je kora pečena odmah tako vruću staviti na krpu i uviti u rolat zajedno sa krpom. Ostaviti da se ohladi.

Kada se kora ohladila odmotati preseći vodoravno da se dobiju dve uže kore i premazati eurokremom.

Svaku namazanu koru urolati i seći na manje parčiće željene veličine.

U šerpicu staviti mleko i šećer pa staviti na ringlu.

Dodati margarin i čokoladu i mešati sve vreme dok se sve lepo ne sjedini i istopi.

Skloniti sa vatre, pa rolnice prvo umoćiti u vruć preliv, pa onda uvaljati u kokos.

Naši proizvodi

Kokos sarmice

Koraci pripreme

Izmutiti 4 belanceta, dodati 4 kašike šećera, 4 žumanca i na kraju 4 kašike brašna.

Na tepsiju staviti papir za pečenje pa razliti smesu i staviti da se peče.

Kada je kora pečena odmah tako vruću staviti na krpu i uviti u rolat zajedno sa krpom. Ostaviti da se ohladi.

Kada se kora ohladila odmotati preseći vodoravno da se dobiju dve uže kore i premazati eurokremom.

Svaku namazanu koru urolati i seći na manje parčiće željene veličine.

U šerpicu staviti mleko i šećer pa staviti na ringlu.

Dodati margarin i čokoladu i mešati sve vreme dok se sve lepo ne sjedini i istopi.

Skloniti sa vatre, pa rolnice prvo umoćiti u vruć preliv, pa onda uvaljati u kokos.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept