burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kokos malina kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za 1 koru (pečemo 2 kore):

5 belanaca

250 g šećera

100 g brašna

100 g C kokosovog brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

200 ml mleka za natapanje kora

Za fil:

1 l mleka

10 žumanaca

200 g šećera

5 kašika brašna

2 C vanilina šećera

250 g putera

2 C pudinga od vanile

200 g C kokosa

Fil od malina:

2 x 500 g zaleđenih malina

10 kašika šećera

2 C želatina

Kokos malina kocke

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, C kokosovo brašno, C prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom.

Pečemo 20 min na 180 stepeni. Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.

Umutiti žumanca sa šećerom, C vanilin šećerom i brašnom. Od 1 l mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.

Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući. Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.

Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati C kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.

Voće i šećer staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati C želatin (pripremljen po uputstvu sa kesice) u vrelu masu da se rastopi. Sačekati da proključa i skloniti sa vatre.

Napomena:
Redosled slaganja kolača je sledeći: kora - žuti fil - malina fil - kora - žuti fil - malina fil - šlag. Kako je potrebno da se stegne fil od malina pa da se stavi kora, najbolje je fil od malina skuvati iz dva puta.

Koru premazati žutim filom zatim, malina filom i ostaviti da se stegne. Kada se stegne pripremiti drugi deo malina fila. Opet staviti koru, pa žuti fil, pa maline.

Ostaviti da se stegne pa dekorisati po želji. Ja sam koristila C krem šlag od vanile.

Naši proizvodi

Kokos malina kocke

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, C kokosovo brašno, C prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom.

Pečemo 20 min na 180 stepeni. Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.

Umutiti žumanca sa šećerom, C vanilin šećerom i brašnom. Od 1 l mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.

Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući. Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.

Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati C kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.

Voće i šećer staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati C želatin (pripremljen po uputstvu sa kesice) u vrelu masu da se rastopi. Sačekati da proključa i skloniti sa vatre.

Napomena:
Redosled slaganja kolača je sledeći: kora - žuti fil - malina fil - kora - žuti fil - malina fil - šlag. Kako je potrebno da se stegne fil od malina pa da se stavi kora, najbolje je fil od malina skuvati iz dva puta.

Koru premazati žutim filom zatim, malina filom i ostaviti da se stegne. Kada se stegne pripremiti drugi deo malina fila. Opet staviti koru, pa žuti fil, pa maline.

Ostaviti da se stegne pa dekorisati po želji. Ja sam koristila C krem šlag od vanile.

Autor

Milanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept