burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Kokos ljiljan

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

10 kašika šećera

1 kašika sirćeta

1/2 kesice C praška za pecivo

1 kašika brašna

100 g C kokosovog brašna

Za fil:

6 žumanaca

8 kašika C čvrstina

800 ml mleka

150 g šećera

200 g margarina

C kokosovo brašno za posipanje

Kokos ljiljan

Koraci pripreme

Za koru belanca ulupati u čvrst sneg, dodati šećer i kada se istopi, dodati kašiku sirćeta i lagano dodato brašno pomešano sa C praškom za pecivo i kokosovo brašno.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 180stepeni 25-30 min. Izvaditi i rerne i ostaviti da se ohladi.

Za fil:
U 100 ml mleka umešati C čvrstin i žumanca, a preostalo mleko staviti da provri zajedno sa šećerom.

Zatim dodati žumanca i mešati dok smesa ne postane gusta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.

Kada se prohladilo dodati 200 g margarina i miksati dok se ne dobije kompaktna smesa.

Ohlađenu koru premazati filom, a preko fila pusuti kokosovim brašnom.

Naši proizvodi

Kokos ljiljan

Koraci pripreme

Za koru belanca ulupati u čvrst sneg, dodati šećer i kada se istopi, dodati kašiku sirćeta i lagano dodato brašno pomešano sa C praškom za pecivo i kokosovo brašno.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 180stepeni 25-30 min. Izvaditi i rerne i ostaviti da se ohladi.

Za fil:
U 100 ml mleka umešati C čvrstin i žumanca, a preostalo mleko staviti da provri zajedno sa šećerom.

Zatim dodati žumanca i mešati dok smesa ne postane gusta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.

Kada se prohladilo dodati 200 g margarina i miksati dok se ne dobije kompaktna smesa.

Ohlađenu koru premazati filom, a preko fila pusuti kokosovim brašnom.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept