burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija70

Kokos kuglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
70

Sastojci

500 ml mleka

10 kašika šećera

2 C vanilin šećera

4 kašike C čvrstina

125 g margarina

250 g C kokosa

50 g C kokosa za posipanje

Kokos kuglice

Koraci pripreme

Izdvojiti 50 ml mleka u neku plastičnu posudu i dodati C čvrstin, mešati kao pri pripremi C pudinga, smesa treba da bude glatka da ni bi bilo grudvica.

Ostatak mleka sipati u šerpu, mleku dodati šećer i C vanilin šećer, pa ostaviti da proključa.

Kad proključa dodati smesu sa gustinom i uz stalno mešanje kuvati jos nekih 5minuta na srednjoj temperaturi.

Ostavljamo da se gustin potpuno ohladi. Za to vreme margarin penasto mutiti mikserom.

Uzimamo ohlađen puding, dodamo penasto umućen margarin i mutimo još malo sve mikserom, da se masa sjedini.

Dodajemo sada C kokos i mutimo još malo. Smesa za kokos kuglice je gotova.

Mera za kuglice mi je bila kašičica, njom uzimam smesu i oblikujem rukama.

Čim napravim kuglicu, uvaljam je u kokos i ređam na tacnu, posle sve kuglice stavljam frižider na hlađenje.

Kuglice možete puniti orahom, lešnikom, žele bombonama..ili ostaviti i prazne.

Naši proizvodi

Kokos kuglice

Koraci pripreme

Izdvojiti 50 ml mleka u neku plastičnu posudu i dodati C čvrstin, mešati kao pri pripremi C pudinga, smesa treba da bude glatka da ni bi bilo grudvica.

Ostatak mleka sipati u šerpu, mleku dodati šećer i C vanilin šećer, pa ostaviti da proključa.

Kad proključa dodati smesu sa gustinom i uz stalno mešanje kuvati jos nekih 5minuta na srednjoj temperaturi.

Ostavljamo da se gustin potpuno ohladi. Za to vreme margarin penasto mutiti mikserom.

Uzimamo ohlađen puding, dodamo penasto umućen margarin i mutimo još malo sve mikserom, da se masa sjedini.

Dodajemo sada C kokos i mutimo još malo. Smesa za kokos kuglice je gotova.

Mera za kuglice mi je bila kašičica, njom uzimam smesu i oblikujem rukama.

Čim napravim kuglicu, uvaljam je u kokos i ređam na tacnu, posle sve kuglice stavljam frižider na hlađenje.

Kuglice možete puniti orahom, lešnikom, žele bombonama..ili ostaviti i prazne.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept