0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
100 g mlevenog keksa
150 g margarina
160 g C kokosovog brašna
100 ml slatke pavlake
ceđeni sok od jedne narandže (za podlogu staviti 3 kašike soka)
2 kašike C šećera u prahu
100 g čokolade sa rižom (sitno seckane)
1/2 l mleka
200 g C šlaga
ostatak soka od narandže
malo otopljene čokolade ili C šlag
malo ulja za podmazivanje tepsije
Prvo se priprema podloga za koju stavljamo u činiju C kokosovo brašno, mleveni keks, C šećer u prahu, slatku pavlaku, 3 kašike soka od narandže i margarin. Zamesiti rukom.
Zatim uzeti tepsiju prethodno namazanu uljem, staviti smesu i poravnati. Tepsiju staviti u frižider dok se priprema fil.
Za fil umutiti C šlag, postepeno dodavati mleko. Dodati preostali sok od narandže.
Zatim staviti seckanu čokoladu i lagano promešati.
Fil premazati preko podloge i vratiti u frižider da se malo stegne.
Kolač ukrasiti sa malo otopljene čokolade.
Prvo se priprema podloga za koju stavljamo u činiju C kokosovo brašno, mleveni keks, C šećer u prahu, slatku pavlaku, 3 kašike soka od narandže i margarin. Zamesiti rukom.
Zatim uzeti tepsiju prethodno namazanu uljem, staviti smesu i poravnati. Tepsiju staviti u frižider dok se priprema fil.
Za fil umutiti C šlag, postepeno dodavati mleko. Dodati preostali sok od narandže.
Zatim staviti seckanu čokoladu i lagano promešati.
Fil premazati preko podloge i vratiti u frižider da se malo stegne.
Kolač ukrasiti sa malo otopljene čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.