burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1 pleh

Kokos-čoko štangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1 pleh

Sastojci

Za koru:

3 jaja

200 g šećera

120 ml mleka

100 ml ulja

200 g brašna

2 supene kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Za fil:

1/2 l mleka

200 g šećera

4 supene kasišike C griza

100 g C kokosa

100 g čokolade za kuvanje

Kokos-čoko štangle

Koraci pripreme

Fil:
Od 1/2 l mleka odvojiti 4 supene kašike i promešati sa 4 supene kašike C griza. U ostatak mleka dodati 200 g šećera i kuvati do ključanja.

Kada proključa dodati smesu C griza i mleka i kuvati još 3 min. Skloniti sa vatre. U vruću smesu dodati 100 g C kokosa.

Korica:
U činiju umutiti 3 jaja, 200 g šećera, 120 ml mleka, 100 ml ulja, 200 g brašna, 2 supene kašike C kakaoa, 1 C prašak za pecivo. Zagrejati rernu.

U podmazan i brašnom posut pleh sipati pola smese (polovina testa) iz činije i staviti da se peče 10 minuta na 250°C u prethodno zagrejanoj rerni.

Nakon 10 min. izvaditi pleh i sipati ceo fil, a potom i drugu polovinu testa iz činije i staviti da se peče još 20 min. na 250 stepeni da se ispeče.

Kada se kolač ispeče, izvaditi pleh iz rerne. Kolač preliti glazurom od rastopljene čokolade.

Kolač ostaviti da se malo ohladi u frižideru, a onda servirati po izboru.

Naši proizvodi

Kokos-čoko štangle

Koraci pripreme

Fil:
Od 1/2 l mleka odvojiti 4 supene kašike i promešati sa 4 supene kašike C griza. U ostatak mleka dodati 200 g šećera i kuvati do ključanja.

Kada proključa dodati smesu C griza i mleka i kuvati još 3 min. Skloniti sa vatre. U vruću smesu dodati 100 g C kokosa.

Korica:
U činiju umutiti 3 jaja, 200 g šećera, 120 ml mleka, 100 ml ulja, 200 g brašna, 2 supene kašike C kakaoa, 1 C prašak za pecivo. Zagrejati rernu.

U podmazan i brašnom posut pleh sipati pola smese (polovina testa) iz činije i staviti da se peče 10 minuta na 250°C u prethodno zagrejanoj rerni.

Nakon 10 min. izvaditi pleh i sipati ceo fil, a potom i drugu polovinu testa iz činije i staviti da se peče još 20 min. na 250 stepeni da se ispeče.

Kada se kolač ispeče, izvaditi pleh iz rerne. Kolač preliti glazurom od rastopljene čokolade.

Kolač ostaviti da se malo ohladi u frižideru, a onda servirati po izboru.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept