0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 kg kora za baklavu
600 g oraha
200 g C kokosa
250 g šećera
200 g suvog grožđa
1 C prašak za pecivo
250 ml vrele vode
ulje za posipanje kora
800 g šećera
800 ml vode
2 kesice C vanilinog šećera
nekoliko kriški limuna
Sve sastojke za fil pomešati na suvo i preliti sa 250 ml vrele vode. Sve dobro izmešati.
Kore za baklavu podeliti na 5 mesta po 6 kora. To su 5 rolata koji sadrže po 6 kora.
Svaku koru prskati uljem, ređati pet kora jednu na drugu, a preko šeste se stavi fil. Uviti u rolat.
Postupak ponoviti sa sva pet rolata.
Rolate iseći na parčiće kolike baklavice želite, poprskati ih sa malo ulja i kisele vode i peći dok ne porumene.
Za preliv skuvati vodu sa šećerom da ključa ne duže od 5minuta, dodati neku kap limuna (ili krišku limuna) i C vanilin šećer pa preliti već pečenu i ohlađenu baklavu.
Preko poređati nekoliko kriški limuna.
Sve sastojke za fil pomešati na suvo i preliti sa 250 ml vrele vode. Sve dobro izmešati.
Kore za baklavu podeliti na 5 mesta po 6 kora. To su 5 rolata koji sadrže po 6 kora.
Svaku koru prskati uljem, ređati pet kora jednu na drugu, a preko šeste se stavi fil. Uviti u rolat.
Postupak ponoviti sa sva pet rolata.
Rolate iseći na parčiće kolike baklavice želite, poprskati ih sa malo ulja i kisele vode i peći dok ne porumene.
Za preliv skuvati vodu sa šećerom da ključa ne duže od 5minuta, dodati neku kap limuna (ili krišku limuna) i C vanilin šećer pa preliti već pečenu i ohlađenu baklavu.
Preko poređati nekoliko kriški limuna.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.