burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kokos baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 kg kora za baklavu

Za fil:

600 g oraha

200 g C kokosa

250 g šećera

200 g suvog grožđa

1 C prašak za pecivo

250 ml vrele vode

ulje za posipanje kora

Za preliv:

800 g šećera

800 ml vode

2 kesice C vanilinog šećera

nekoliko kriški limuna

Kokos baklava

Koraci pripreme

Sve sastojke za fil pomešati na suvo i preliti sa 250 ml vrele vode. Sve dobro izmešati.

Kore za baklavu podeliti na 5 mesta po 6 kora. To su 5 rolata koji sadrže po 6 kora.

Svaku koru prskati uljem, ređati pet kora jednu na drugu, a preko šeste se stavi fil. Uviti u rolat.

Postupak ponoviti sa sva pet rolata.

Rolate iseći na parčiće kolike baklavice želite, poprskati ih sa malo ulja i kisele vode i peći dok ne porumene.

Za preliv skuvati vodu sa šećerom da ključa ne duže od 5minuta, dodati neku kap limuna (ili krišku limuna) i C vanilin šećer pa preliti već pečenu i ohlađenu baklavu.

Preko poređati nekoliko kriški limuna.

Naši proizvodi

Kokos baklava

Koraci pripreme

Sve sastojke za fil pomešati na suvo i preliti sa 250 ml vrele vode. Sve dobro izmešati.

Kore za baklavu podeliti na 5 mesta po 6 kora. To su 5 rolata koji sadrže po 6 kora.

Svaku koru prskati uljem, ređati pet kora jednu na drugu, a preko šeste se stavi fil. Uviti u rolat.

Postupak ponoviti sa sva pet rolata.

Rolate iseći na parčiće kolike baklavice želite, poprskati ih sa malo ulja i kisele vode i peći dok ne porumene.

Za preliv skuvati vodu sa šećerom da ključa ne duže od 5minuta, dodati neku kap limuna (ili krišku limuna) i C vanilin šećer pa preliti već pečenu i ohlađenu baklavu.

Preko poređati nekoliko kriški limuna.

Autor

Vasilka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept