0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
500 g tankih kora za baklavu
4 jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta (250 ml)
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
100 g C kokosovog brašna
3 kašike C griza
800 g kristal šećera
500 ml vode
1 limun
Pripremiti pleh 30x30 cm, podmazati ga uljem.
Sastojke za fil sjediniti mućenjem mikserom, prvo jaja i šećer, pa sve ostalo, dobićete gustinu kao za palačinke.
Filom premazati jednu koru, 4-5 kašika fila, saviti je u rolnicu i ređati u pleh.
Postupak ponoviti dok ne potrošite sastojke, tj.ne popunite pleh.
Pitu iseći na parčad željene veličine i peći 25-30 min na 170-180°C, dok lepo ne porumeni.
Kada je baklava pečena, preliti je pripremljenim šerbetom koji se od momenta proviranja kuva 2-3 minuta i u njega se doda sok od jednog limuna.
Pripremiti pleh 30x30 cm, podmazati ga uljem.
Sastojke za fil sjediniti mućenjem mikserom, prvo jaja i šećer, pa sve ostalo, dobićete gustinu kao za palačinke.
Filom premazati jednu koru, 4-5 kašika fila, saviti je u rolnicu i ređati u pleh.
Postupak ponoviti dok ne potrošite sastojke, tj.ne popunite pleh.
Pitu iseći na parčad željene veličine i peći 25-30 min na 170-180°C, dok lepo ne porumeni.
Kada je baklava pečena, preliti je pripremljenim šerbetom koji se od momenta proviranja kuva 2-3 minuta i u njega se doda sok od jednog limuna.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.