burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kokos baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

500 g tankih kora za baklavu

Fil:

4 jaja

1 šolja šećera

1 šolja ulja

1 šolja jogurta (250 ml)

1 C prašak za pecivo

2 C vanilin šećera

100 g C kokosovog brašna

3 kašike C griza

Preliv:

800 g kristal šećera

500 ml vode

1 limun

Kokos baklava

Koraci pripreme

Pripremiti pleh 30x30 cm, podmazati ga uljem.

Sastojke za fil sjediniti mućenjem mikserom, prvo jaja i šećer, pa sve ostalo, dobićete gustinu kao za palačinke.

Filom premazati jednu koru, 4-5 kašika fila, saviti je u rolnicu i ređati u pleh.

Postupak ponoviti dok ne potrošite sastojke, tj.ne popunite pleh.

Pitu iseći na parčad željene veličine i peći 25-30 min na 170-180°C, dok lepo ne porumeni.

Kada je baklava pečena, preliti je pripremljenim šerbetom koji se od momenta proviranja kuva 2-3 minuta i u njega se doda sok od jednog limuna.

Naši proizvodi

Kokos baklava

Koraci pripreme

Pripremiti pleh 30x30 cm, podmazati ga uljem.

Sastojke za fil sjediniti mućenjem mikserom, prvo jaja i šećer, pa sve ostalo, dobićete gustinu kao za palačinke.

Filom premazati jednu koru, 4-5 kašika fila, saviti je u rolnicu i ređati u pleh.

Postupak ponoviti dok ne potrošite sastojke, tj.ne popunite pleh.

Pitu iseći na parčad željene veličine i peći 25-30 min na 170-180°C, dok lepo ne porumeni.

Kada je baklava pečena, preliti je pripremljenim šerbetom koji se od momenta proviranja kuva 2-3 minuta i u njega se doda sok od jednog limuna.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept